SportVoetbal

Voetbal |Efficiënt Berkum zet DETO opzij

Zwolle – Een efficiënt strijdend Berkum heeft de uitwedstrijd bij naaste achtervolger DETO Twenterand met 0-2 gewonnen en zo de aansluiting bij de top van de 1e Klasse D vast kunnen houden. Na rust stonden de Zwollenaren onder flinke druk maar Berkum hield stand en verdubbelde de voorsprong in de slotfase zelfs nog.

“We hadden vandaag veel jongens die niet fit waren en toch moesten spelen. Na rust was het daardoor lang vooral tegenhouden en gokken op een counter, dat is op het eind pas gelukt,” stelde Berkum-trainer Willem Brouwer vast. “Na de teleurstelling van vorige week was dit vooral een prestatie van het collectief. We doen weer mee!”

Weinig kansen

Hoewel Berkum voor rust iets beter en verzorgder speelde werden er lange tijd maar weinig kansen gecreëerd door de bezoekers. Een inzet van Johnsen Bacuna was te zwak om DETO-keeper Patrick Loohuis in de problemen te brengen en een hard afstandsschot van Dirk Muis zeilde net naast het DETO-doel. Chris van der Meulen kon van dichtbij aanleggen, maar zijn schot werd bekwaam gepareerd door Loohuis.

Aan de andere kant sneed de balvaardige Quays Shayesteh door de Zwolse defensie maar zijn inzet werd kort voor de doellijn weggewerkt door de hard werkende en sterk spelende Marc van der Meulen, die ook later uiterst nuttig verdedigend werk liet zien. Kort voor rust nam Berkum afstand toen Bacuna de diepte weer in werd gestuurd en hij een voorzet op maat afleverde, die stijlvol werd binnengekopt door William Potkamp: 0-1.

DETO ten aanval

Na de hervatting trok DETO, dat voor rust wat afwachtend had gespeeld, massaal ten aanval en leek het bij toenemende druk een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. De Berkum-verdediging en keeper Dominic van Hoof hielden echter goed stand en veel verder dan een riante schietkans voor Lesley Nahrwold, die de bal hoog over het Zwolse doel roste, kwam de thuisclub eigenlijk niet. In het laatste kwartier slaagde Berkum er bovendien in om weer wat onder de druk uit te voetballen en dat leverde tegen het slot succes op.

Enkele minuten voor tijd werd een kiezelharde vrije trap van Dirk Muis door DETO-keeper Loohuis gestopt, waarna de Twentse sluitpost ook een knal uit de rebound nog naast kon boksen. Na de daaruit voortkomende corner ontstond er echter wanorde in de Twentse verdediging en kwam de bal bij Bacuna terecht. De Zwolse spits mikte eerst nog tegen de onderkant van de lat maar kon daarna toch de bevrijdende 0-2 in het Vriezenveense doel werken. De eerste nederlaag van DETO na de winterstop was daarmee een feit.

Berkum blijft door deze nuttige overwinning op een vierde plek in de 1e Klasse D staan met een achterstand van vijf punten op de koppositie. Komende vrijdagavond wacht voor Berkum op eigen terrein de Zwolse derby tegen ‘overbuurman’ Be Quick ’28.

DETO Twenterand-Berkum 0-2 (0-1)

Scheidsrechter: Pieter van der Pol

Doelpunten: 38. William Potkamp (0-1), 89. Johnsen Bacuna (0-2)

Gele kaarten: Chris van der Meulen (Berkum), Marco Stegeman, Aebe Kram (DETO Twenterand)

Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Dirk Muis, Razi Kanseyo, Jordi Lemmens, Jasper van der Stouw, Frank Hoolsema (15. Thom Kooke), Ruud Wellenberg (52. Jordi de Jonge), Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Johnsen Bacuna, William Potkamp (86. Bram Pool)

Opstelling DETO Twenterand: Patrick Loohuis, Wybe Kram, Klaas Nieuwenhuis, Jerry van Staa, Marco Stegeman, Mike Kerr, Lesley Nahrwold (77. John Fraterman), Reno Timmerman, Qays Shayesteh, Tom Prümers, Aebe Kram

Gerelateerde artikelen

Back to top button