MagazineNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Videojournaal |IVN educatiepartner in Albert Heijn Moestuinactie

Zwolle – Afgelopen maandag 7 maart is Albert Heijn weer gestart met een moestuinspaaractie. IVN is educatiepartner in deze campagne. Vrijwilligers van IVN zetten zich met hun moestuinervaring de komende 16 weken in om zoveel mogelijk beginnende moestuiniers op weg te helpen en een succesvolle natuurervaring te geven.

Vorig jaar was de moestuinactie een daverend succes: heel Nederland ging aan de slag met het zaaien van de plantjes. Maar zo’n moestuin beginnen: daar blijk je toch wat hulp bij nodig te hebben. IVN gaat daarom beginnende moestuiniers begeleiden bij het hele proces van zaaien tot oogsten. Wekelijks kun je meekijken met moestuinexperts in het IVN Moestuintje Journaal en is er de mogelijkheid om je vragen te stellen aan de IVN Moestuinexperts op de community van Albert Heijn (ah.nl/community). Daarnaast gaat IVN workshops verzorgen in winkels van Albert Heijn en gastlessen geven op basisscholen. Want met wat extra zorg en aandacht behaal je de beste oogstresultaten voor je eigen groenten, fruit en kruiden!

Sparen, zaaien, groeien en oogsten

De selectie van 20 moestuinplantjes bestaat uit nieuwe zaadjes, maar ook bewezen succesnummers van vorig jaar. Denk daarbij aan komkommer, cherrytomaatjes, sperziebonen, radijs, broccoli en basilicum. Aan zowel beginners als aan gevorderden is gedacht. Per groeifase zijn er verschillende handige items -speciaal voor het moestuintje- verkrijgbaar. Naast het groeiboekje ‘Groene Vingers voor Beginners’ is er bijvoorbeeld ook een moestuinverzamelaar voor het zaaien van de plantjes met EHBM groeikaart.

IVN wil zoveel mogelijk mensen – kinderen én volwassenen – door deze samenwerking laten ontdekken hoe spannend, makkelijk, leuk en dichtbij de natuur kan zijn. Want in je moestuintje ontdek en leer je echt iedere dag wat nieuws. Op ivn.nl/moestuintje vind je alvast allerlei handig tips voor het starten van je eigen moestuin.

Over IVN

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) is een landelijke organisatie die mensen op lokaal niveau bij de natuur betrekt. IVN laat jong en oud zélf beleven hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Juist voor kinderen. Zelf onderzoeken, ervaren, frisse lucht, vieze handen, waterbeestjes vangen en vlotten bouwen. Het maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Lokaal organiseren 23.000 IVN-leden talloze excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur (belevings-) activiteiten door heel Nederland.

De moestuinspaaractie loopt van 7 maart tot en met 3 april. Tot en met juni kun je je vragen over moestuinieren aan IVN’ers stellen op ah.nl/community.

Gerelateerde artikelen

Back to top button