HardlopenSport

Triathlon Zwolle viert vijfde verjaardag

Triathlon Zwolle viert zaterdag haar vijfde verjaardag. De organisatie is trots te kunnen vermelden dat het NK paratriathlon voor 2016 en 2017 is toegewezen aan Triathlon Zwolle. De organisatie geeft hiermee een goed vervolg op het winnen van de prijs voor het beste Zwolse G-sport initiatief in 2014. In 2013 werd bij wijze van experiment een para-serie toegevoegd aan het evenement, naast de reguliere kwart en achtste afstanden. Dat bleek zo’n succes dat er sindsdien elk jaar een serie voor gehandicapte sporters van start gaat.

Triathlon Zwolle is inmiddels een vaste waarde op de NTB-kalender. Op zaterdag 19 september vindt het eerste lustrum van het evenement plaats. Voor de reguliere achtste en kwart afstand is de deelnemerslimiet bereikt, net zoals voorgaande jaren. In de speciale startserie voor paratriatleten is aanmelden nog mogelijk. Zowel teams als individuele para-atleten kunnen zich nog inschrijven om zo alvast het NK parcours van volgend jaar te testen. Inschrijven voor de paratriathlon kan door een e-mail te sturen aan info@triathlonzwolle.nl

Parcours
In totaal gaan ruim 600 atleten zaterdag de uitdaging aan. Het eerste onderdeel, het zwemmen, vindt plaats in de Milligerplas. Na het zwemmen pakken de triatleten de fiets. Het fietsparcours begint met een aanlooproute door de wijk en langs de plas, waarna de weg vervolgd wordt richting Hasselt. Het afsluitende onderdeel, het hardlopen, vindt plaats om en rond de Milligerplas.

Programma
Om 10:00 uur starten de paratriatleten, gevolgd door twee series van de kwart afstand (1000 meter zwemmen, 40 km fietsen, 10 km hardlopen). Vanaf 13:15 uur starten de atleten die zich hebben aangemeld voor de achtste triatlon (500 meter zwemmen, 20 km fietsen, 5 km hardlopen). Het parc fermé, waar de sporters wisselen van discipline, ligt aan de Milligerplas, nabij het Strandhuis. Publiek is van harte welkom de triatleten aan te moedigen. Rond 15:00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht

Verkeer
Om zoveel mogelijk overlast te voorkomen, roept de organisatie de atleten en het publiek op te parkeren op de parkeerplaats ‘de Verbinding’ aan de Oude Wetering 84. Vanaf daar is het 700 meter lopen/fietsen naar de Milligerplas. Het parcours wordt zaterdag zoveel mogelijk verkeersvrij gemaakt.

Het NK paratriathlon vindt in 2016 plaats op zaterdag 24 september. De datum is zo gepland dat deelnemers aan de paralympische spelen ook deel kunnen nemen aan de triathlon in Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Back to top button