Voorpagina

4 oktober: boekhandelsoptreden, Boekhandel Waanders, Zwolle

Jesse Klaver over De mythe van het economisme

Pleidooi voor nieuw idealisme

‘Wij gaan Nederland veranderen,’ zei Jesse Klaver tijdens zijn presentatie als fractievoorzitter van GroenLinks. ‘Het is mijn voornemen om de steeds sterkere tendens om iedere maatschappelijke kwestie te reduceren tot een rekensom tegen te gaan. We weten van alles de prijs maar van bijna niks de waarde.’

Jesse Klaver maakte een stormachtige entree in de Nederlandse politiek. Hij was het die het debat over de ongelijke vermogensverdeling in Nederland aanzwengelde door de Franse econoom Thomas Piketty naar de Kamer te halen. Hij was het ook die opzien baarde met zijn reprimande aan het adres van ABN Amro-commissaris Van Slingelandt en met zijn strijd tegen belastingontwijkende multinationals. Nu is hij de jongste fractievoorzitter in de parlementaire geschiedenis. In De mythe van het economisme vertelt Klaver over zijn eigen achtergrond, zijn ervaringen in de Tweede Kamer, en over zijn verzet tegen de economisering van de samenleving. In dit boek analyseert Klaver het economisme, schetst hij alternatieven en geeft hij een stem aan een groeiende onderstroom in de samenleving. Hij is ervan overtuigd dat het anders kan.

Jesse Klaver (1986) is sinds 2010 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Daarvoor was hij voorzitter van CNV Jongeren, lid van het algemeen bestuur van het CNV en lid van de SER. Sinds mei 2015 is hij fractievoorzitter van GroenLinks.

 

Naar aanleiding van de verschijning van De mythe van het economisme komt Jesse Klaver naar de boekhandel. Op 4 oktober treedt hij op bij:

–          Boekhandel Waanders in Zwolle. Aanvang: 16.00 u.

Gerelateerde artikelen

Back to top button