HandbalNieuws uit ZwolleSport

Travelbags/HV Zwolle handbalvrouwen winnaar na nek aan nek race met Overwetering

Zwolle – Afgelopen zaterdag stond de eerste uitwedstrijd voor Travelbags/HV Zwolle Dames 1 op het programma. Met de dames van Overwetering als tegenstander, was het bekend terrein.

Met gezonde wedstrijdspanning was het Zwolle die bij het aanfluiten de aanval in mocht. Zwolle maakte optimaal gebruik van de kansen en wist door het bekende snelle spelletje, makkelijk tot scoren te komen. Na de 0-5 voorsprong voor Zwolle, werden de dames bij Overwetering wakker en begonnen zij aan hun inhaalslag. Zwolle kon niet goed anticiperen op de sterke opbouwster van Overwetering, en daar waar Zwolle de touwtjes in handen had aan het begin van de eerste helft, nam Overwetering de wedstrijd over. Zwolle keek met de rust tegen een achterstand aan van 12-10.

In de tweede helft was het belangrijk om weer grip te krijgen op de wedstrijd. Zwolle liep tegen de berg op door de achterstand die zij hadden op Overwetering. Ondanks de achterstand lieten de dames zien dat zij beschikken over veerkracht en kon het Overwetering bijblijven. Met nog iets minder dan een kwartier te spelen, zag Zwolle de score terugkomen naar 18-18 door een snoeiharde goal vanuit de hoek. Helaas kon Zwolle de wedstrijd niet overnemen en ging het tot 6 minuten voor tijd gelijk op. Zwolle scoorde vervolgens 4 keer achter elkaar, wat de stand op 21-24 bracht. Met nog 3 minuten op de klok bleek het tot de laatste minuut spannend. Overwetering sloot nog aan tot 24-25 waarna Zwolle de genadeklap gaf. Met nog 2 doelpunten verschil kon Overwetering in de laatste 30 seconden nog 1 doelpunt goedmaken. De eindstand was 25-26, waardoor de punten mee gingen naar Zwolle.