Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Ontmoetingsdiner vluchtelingen en buurtbewoners in de Enk Assendorp

Foto's: © Jan Koldewijn

Zwolle – Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte Zwolle en VluchtelingenWerk Nederland organiseerden maandagavond een ontmoetingsdiner met vluchtelingen. Het doel van het diner was om vluchtelingen en mensen die bij hen in de buurt wonen bij elkaar brengen. Waar ontmoetingen zijn, ontstaat immers begrip.

Foto’s : © Jan Koldewijn

Mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten

Het diner was onderdeel van het Nationaal Integratiediner. Het Nationaal Integratiediner is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito, dat meer dan 100 nationaliteiten in dienst heeft. Bijna alle Resto’s doen mee onder het motto ‘mensen verbinden + verschillen vieren = kansen benutten’. Restomanager Joris de Boer: “De doelstellingen van het Nationaal Integratiediner en die van Resto VanHarte sluiten prima bij elkaar aan. Wij willen graag mensen bij elkaar brengen: niet polariseren, maar samenwerken. Iedereen was welkom. En dat betekent ook de verschillen vieren, want dat inspireert tot nieuwe ideeën.”

Foto’s : © Jan Koldewijn – De Keuken brigade van Resto van Harte in voorbereiding

Resto VanHarte in De Enk Assendorp

Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant in De Enk in Assendorp met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. De Resto is  er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

Over VluchtelingenWerk Nederland VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor bescherming van asielzoekers en vluchtelingen. Dat gebeurt door het bieden van persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en integratie.

 

 

Back to top button