PEC ZwolleSportVoetbal

PEC hard onderuit

​PEC Zwolle is in eigen huis hard onderuit gegaan tegen FC Groningen. De Groningers scoorden al binnen een minuut en liepen daarna uit naar een ruime 0-4 overwinning. Door het verlies blijven de Zwollenaren in de onderste regionen van de eredivisie. ,,Wedstrijden worden beslist door goals en door goals die je niet maakt. We creëerden wel kansen, maar die werden gemist”, baalt trainer Ron Jans.
Al na 45 seconden lag het eerste doelpunt in het doel, doordat Simon Tibbling scoorde na een combinatie met Ruben Jensen. Zwolle richtte zich op na die tegenslag en speelde in de eerste helft een aantal mogelijkheden bij elkaar. Mustafa Saymak, Wout Brama, Queensy Menig en Kingsley Ehizibue: allemaal probeerden ze het, maar een doelpunt leverde het niet op. Doordat het Zwolse offensief geen treffers opleverde, kon Groningen in de omschakeling voor 0-2 zorgen. Op randje buitenspel scoorde Tom van Weert met een hakje, na een voorzet van Hans Hateboer. ,,Je mag nooit zo snel achter komen. Dat is wel een tik natuurlijk. Dat de 0-2 buitenspel was hoorde ik pas in de rust”, vertelde Danny Holla.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Zwolle ging op jacht naar de 1-2, maar de Groningers hielden vrij eenvoudig stand. Een volley van Mustafa Saymak, veel meer gevaar stichtte de Zwollenaren niet. In de omschakeling waren de bezoekers wel gevaarlijk. Albert Rusnak en Mimoun Mahi strooiden nog wat extra zout in de wonden. Bovendien viel invaller Thanasis Karagounis uit met een knieblessure. De Griekse aanvaller stond eerder al lang aan de kant door twee kruisbandblessures. ,,Het is niet alarmerend, maar het is wel dezelfde knie. Hij wilde er weer in, maar ik heb ingegrepen”, vertelde trainer Ron Jans. In blessuretijd kreeg Groningen nog een strafschop na een overtreding van Bram van Polen. Rusnak schoot de bal naast, waardoor een vijfde tegentreffer Zwolle bespaard bleef. ,,Ik vond 0-2 bij rust niet eerlijk, maar het was gewoon zo. Je zag hoe kwetsbaar we achterin werden toen we gingen aanvallen”, concludeerde Jans.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle een uitduel. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in Arnhem tegen Vitesse.

PEC Zwolle – FC Groningen 0-4 (0-2).
Toeschouwers:  13.000
Gele kaarten:  Brock-Madsen, Holla, Van Polen (PEC Zwolle)

PEC Zwolle: Van der Hart, Van Polen, Marcellis, Van de Pavert, Verdonk (64. Warmerdam), Brama, Holla, Ehizibue (64. Achahbar), Saymak, Menig (79. Karagounis), Brock-Madsen

FC Groningen: Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen (81. Memisevic), Van Nieff, Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnak, Mahi, Van Weert

1. Tibbling 0-1
39. Van Weert 0-2
78. Rusnak 0-3