112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Minderjarige jongen in Jumbo zaak wordt niet vervolgd

Zwolle – De 15-jarige jongen die op 9 oktober 2015 werd aangehouden in het Jumbo-onderzoek wordt niet strafrechtelijk vervolgd. De officier van justitie heeft op basis van uitgevoerd onderzoek de zaak tegen de jongen geseponeerd.

Uit nader onderzoek is gebleken dat er geen aanwijzingen zijn dat de minderjarige betrokken is geweest bij de strafbare feiten in het (Jumbo-)onderzoek. De officier van justitie heeft de betrokkene en zijn raadsman hiervan op de hoogte gesteld.

Pro forma zitting (geen inhoudelijke behandeling)

Op maandag 25 januari vindt de eerste pro forma zitting plaats in het Jumbo-onderzoek. De zitting staat om 13.30 uur ingepland bij de rechtbank Noord-Nederland, locatie Groningen. De 51-jarige man, die in voorlopige hechtenis zit, wordt verdacht van afpersing en (een poging) tot ontploffing brengen van explosieven bij diverse Jumbo-filialen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button