KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

Berkum ontsnapt tegen SDV Barneveld

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen SDV Barneveld en mocht de handen dichtknijpen met die remise. De bezoekers hadden controle over de wedstrijd, maar verzuimden een snelle voorsprong uit te bouwen en kregen in de slotminuut zelfs het deksel op de neus.

“We kwamen heel fortuinlijk terug. We hebben er hard voor gewerkt, maar we kregen er niet veel grip op. Barneveld stond gewoon goed,” zag Berkum-trainer Eduard Lindeboom. Zijn collega Dick Kooijman van SDVB was teleurgesteld dat zijn ploeg punten had laten liggen. “Als ik kijk naar de kansen waren wij ruim in het voordeel.”

Achterstand

Berkum startte niet slecht, waarbij een schot van Vince van den Anker smoorde in de SDVB-defensie, maar keek na minder dan een kwartier tegen een achterstand aan. De Zwolse verdediging slaagde er niet in opruiming te houden, waarna Shan Biwott vanaf de rechterflank de bal voor het doel slingerde. Daar stond Kevin Greeven, toch niet van imposante lichaamslengte, op de goede plek om de 0-1 binnen te koppen.

Vervolgens namen de Barnevelders het heft steeds meer in handen. Dat leidde onder meer tot een enorme schietkans voor Lammert Roosien, die echter stuitte op Berkum-doelman Huib Veurink en ook uit de rebound niet toe kon slaan.

Na de hervatting zette SDVB het goede spel van het eerste bedrijf door, met veel druk op de Berkum-defensie. Coen Temminck kopte uit een corner maar nét over en Ricardo Mengerink produceerde bij een enorme kans slechts een slap rollertje, dat ook nog naast sukkelde. Ook Ricardo Kuijt wist enkele flinke kansen niet te benutten, mede door gedegen keeperswerk van Veurink.

Rekening

Zo leek de wedstrijd op een krappe winst voor de bezoekers uit te draaien, maar die kregen tegen het slot de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. Na een vrije trap door de meegekomen keeper Veurink bezorgde Van den Anker de bal in de laatste minuut van de reguliere speeltijd bij de ingevallen Berkum-spits Lars Miedema, die van dichtbij de 1-1 binnen frommelde. Dat in blessuretijd Zakaria El Biyar voor de bezoekers nog een enorme kans miste paste wel in het wedstrijdbeeld.

Door deze met heel wat mazzel binnen gehaalde remise blijft Berkum op de zesde plaats staan, terwijl nummer zeven SDVB nog wél heel kansrijk blijft voor de derde periodetitel. Volgende week wacht Berkum de zware uitwedstrijd bij Excelsior ’31, dat dan in eigen huis het kampioenschap in de 4e Divisie D in de wacht kan slepen.

Berkum-SDV Barneveld, 4 mei 2024

Eindstand: 1-1 (0-1)
Scheidsrechter: Andy Wolff
Doelpunten: 14. Kevin Greeven (0-1), 90. Lars Miedema (1-1)
Gele kaarten: Maikel Jansen, Finn Kluiver (beiden SDVB)

Opstelling Berkum: Huib Veurink, Boaz Rahajaan, Dennis Horstman, Derk Fuller, Alex van Hoesel, Björn Bakker (72. Lars Miedema), Lars van Gerner (72. Maxwell van Dijk), Mike van Ekeren, Nick Kleen, Vince van den Anker, Walter Dias Nzasi (46. Dean Vreugdenhil)

Opstelling SDV Barneveld: Ruben van de Streek, Timo Schefczyk, Sil Buikema, Rico Kuijt, Lammert Roosien, Ricardo Mengerink (76. Roy Bronkhorst), Shan Biwott, Kevin Greeven, Coen Temminck (76. Zakaria el Biyar), Maikel Jansen, Finn Kluiver

Gerelateerde artikelen

Back to top button