Eten & DrinkenKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Wandeltip! Dauwtrappen in de Schellerwaarde Zwolle en met pontje over voor ontbijt

Zwolle – Op Hemelvaartsdag 9 mei houdt de stichting theeschenkerij Oldeniel weer het jaarlijkse dauwtrap-ontbijt. Je kunt van 7.30 uur tot 10.30 genieten van een heerlijk ontbijt aan de voet van de IJssel. De prijs van dit speciale ontbijt is € 9,50.

Het pontje vaart die dag vanaf 7 uur om dauwtrappers over te zetten. De rest van de dag is de theeschenkerij ook open en voor thee of koffie met wat lekkers erbij.

De theeschenkerij bevindt zich aan de Hattemse kant van de IJssel bij de fiets- en voetveerpont ’t Kleine Veer tussen Zwolle Zuid en Hattem.

Onze tip: Ga vroeg uit de veren en loop het prachtige struinpad van Voerman. Je start je wandeling achter de boerderij naast de veerpont ’t Kleine Veer! En je loopt via het Voermanstruinpad in de richting van de rode Hanzeboog. Echt een prachtige wandeling met mooie uitzichten en bloemen in de vallei. En daarna via het zelfde gebied weer terug. Aan het einde? Stap dan op de veerpont ’t Kleine Veer om over te varen naar Hattem. En daar kun je dan genieten van een ontbijtje bij de theeschenkerij Oldeniel.

Let op: Melding van de gemeente Zwolle op 7 mei 2024: ‘Op dit moment staat de IJssel te hoog om ‘t Schellerveertje te plaatsen. Na volgende week hopen we dat de IJssel gaat zakken zodat we het pontje kunnen plaatsen.’ Het andere pontje het Kleine Veer vaart wel!

Hier begint de wandelroute

Dit is de wandelroute. Als het Schellerveertje eruit ligt wandel je gewoon de route maar keer je weer terug bij de rode Hanzeboog. Dat verveelt absoluut niet! Telkens weer nieuwe uitzichten.
Het Kleine Veer vaart op Hemelvaartsdag 2024 wel!

 

 

 

 

 

Meer informatie www.oldeniel.nl

Schellerveertje: Let op, deze vaart met Hemelvaartsdag 2024 niet!

Gerelateerde artikelen

Back to top button