Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

(Video) Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag trappen FC Utrecht en PEC Zwolle om 14.30 uur af in Stadion Galgenwaard voor de tweede competitiewedstrijd in 2016. Dit duel gaat tussen twee clubs uit het linkerrijtje die elkaar dicht op de huid zitten. De Utrechters staan op een zevende plaats met 29 punten, terwijl de Zwollenaren met één punt minder de achtste plek bewaken.

PEC Zwolle tankt vertrouwen

In het eerste duel na de winterstop heeft de ploeg van trainer/coach Ron Jans vertrouwen getankt door sc Heerenveen met 5-2 te verslaan. Al snel kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Dirk Marcellis. Het bleek de wedstrijd van de vleugelverdedigers, want kort hierna verdubbelde linksback Bram van Polen de score: 2-0.

Na rust kwamen de bezoekers weer terug in de wedstrijd. Binnen een minuut maakte Mitchell te Vrede de aansluitingstreffer en stond de 2-1 op het scorebord. Een rode kaart voor sc Heerenveen-aanvoerder Joey van den Berg hielp de Zwollenaren echter weer in het zadel en zo liep de ploeg uit naar een ruime overwinning. In de tweede helft vonden Wout Brama, Stef Nijland en opnieuw Van Polen het net, waardoor de eindstand op 5-2 in Zwols voordeel terecht kwam.

Ook FC Utrecht kent een sterke start

Naast de Blauwvingers pakten ook de Domstedelingen vorig weekend de volle buit. Na een kwartier spelen prikte Bart Ramselaar de bal achter FC Groningen doelman Sergio Padt en zette zo zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. In de 27 e minuut deden de Groningers via nieuwkomer Alexander Sørloth wat terug. De Noor speelde zichzelf prima vrij en schoot de 1-1 tegen de touwen.

Na rust liep FC Utrecht uit naar een ruime overwinning. Een vrije trap van Timo Letschert krulde langs de Groningse muur, Christian Kum scoorde uit een corner en Andreas Ludwig bepaalde uit een mooie aanval de eindstand op 1-4. Dat laatstgenoemde een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart pakte, bracht de overwinning niet meer in gevaar.

Ontmoeting eerder dit seizoen

In speelronde tien van dit seizoen kwamen PEC Zwolle en FC Utrecht elkaar tegen in het IJsseldelta stadion. Na een knotsgekke slotfase ging de ploeg uit Utrecht er uiteindelijk met de winst vandoor. Na vijftien minuten zette Wouter Marinus zijn ploeg op voorsprong. Tien minuten later schoot Sébastien Haller de gelijkmaker achter de Zwolse doelman Kevin Begois. In de slotfase leek Stef Nijland de wedstrijd te beslissen toen hij vanaf elf meter aan mocht leggen, maar de aanvaller schoot de bal over het doel: ,,Ik ging wat te ver achterover met mijn lichaam”, bekende de invaller. In de blessuretijd gingen de tien van FC Utrecht er alsnog met de zege vandoor. Waar Nijland de bal vanaf elf meter niet in het doel kreeg, wist Haller wel raad met het buitenkansje: 1-2.

 

Bron: PEC Zwolle, PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button