Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

PEC Zwolle verwacht dit jaar terugkeer naar veilige 2e categorie KNVB

Zwolle – Voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle verwacht dit jaar uit de gevarenzone te zijn. De resultaten zien er goed uit voor 2015 dat een terugkeer naar de veilige tweede categorie van de KNVB licentiecommissie voorhanden lijkt. Zo schrijft de voorzitter in zijn maandelijkse column op de peczwolle.nl site.

1,3 miljoen winst 2015 / 2016

Visser verwachte voor het seizoen 2015/2016 een prachtig financieel resultaat, als het allemaal globaal loopt volgens de begroting. ‘De financiële ontwikkelingen zijn dermate goed, dat we welhaast zeker zijn van een terugkeer naar de veilige tweede categorie van de KNVB licentiecommissie.’ aldus Visser.  Met een omzet van bijna 12,5 miljoen euro behaalde de club, afgelopen seizoen, een winst van 78 duizend euro. Het lopende jaar moet de winst zelfs 1,3 miljoen bedragen.

1e categorie

PEC valt sinds maart 2015 in de eerste categorie. Clubs die in deze categorie vallen moeten een plan van aanpak presenteren dat er op gericht is de club binnen een termijn van drie jaar structureel naar categorie 2 of drie te brengen. De KNVB houdt toezicht op dit traject en kan ingrijpen als een club van het eigen plan afwijkt. Een waarschuwing of punten in mindering zijn voorbeelden van zulke consequenties.

Noord-tribune uitbouwen

Als alles inderdaad gunstig verloopt worden de plannen om het stadion uit te bouwen nog deze zomer doorgezet.

‘Het heeft de nadrukkelijke voorkeur om de zogenaamde noord-tribune naar beneden door te trekken. Om zodoende een kolkende blauwwitte supporters muur achter de goal te creëren, vergelijkbaar met de gele variant bij Borussia Dortmund, waardoor de tegenstander al voor de aftrap met 1-0 achterstaat.’, schrijft de voorzitter.

LED-schermen

Naast de uitbreiding ligt er ook de wens om het stadion van vier LED-schermen te voorzien. Deze schermen wil de club in de lichtmasten plaatsen, zodat iedereen in het stadion zicht heeft op de informatiestroom die dan ontstaat.

Back to top button