Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Koninklijke portretten en gedicht van verstandelijk gehandicapten voor Koningsdag

Zwolle – Twee prachtige portretten van Willem Alexander en Maxima krijgt langzaam vorm. Op de bovenverdieping van de Lunchwinkel in Zwolle is door mensen met een verstandelijke beperking de afgelopen tijd hard gewerkt aan een megakleurplaat van de koning en koningin. Deze week, de week van  Zorg en Welzijn, mogen bezoekers van de lunchroom en het atelier, de portretten inkleuren. Initiator Gosker Zorg (ambulante begeleiding) hoopt op een mooie interactie tussen deelnemers en bezoekers.

Wethouder Nelleke Vedelaar kwam vanochtend al even langs en voorzag het portret van Willem Alexander van een likje oranje verf.

Voor deelneemster Karlien het uitgelezen moment om de wethouder even aan de mouw te trekken. Want Karlien wil graag op Koningsdag een gedicht voorlezen aan de koning en koningin. Om te laten zien dat ze het echt goed kan heeft ze vanochtend al even een voordracht gedaan. Vedelaar: ‘Ik weet nog niet of het mag maar ik zal het in ieder geval laten zien aan de burgemeester.’

 

25735468471_12d036e7ac_z

Karlien de Wit - Hendricks leest gedicht voor. Karlien wil dit heel graag ook op Koningsdag doen voor de koning en koningin.
Karlien de Wit – Hendricks leest gedicht voor. Karlien wil dit heel graag ook op Koningsdag doen voor de koning en koningin.

Of de wens van Karlien gaat uitkomen is dus nog niet bekend. De twee schilderijen zullen in ieder geval met Koningsdag een prachtig plekje krijgen voor de bovenramen van de Lunchwinkel. Zodat iedereen ze kan zien.

 

25830613885_213a49426e_z

De Lunchwinkel/ 't Atelier is een combinatie van lunchroom, cadeauwinkel en zorg. Ze zitten op het horecaplein  De Nieuwe Markt in Zwolle waar vroeger het postkantoor aan zat.
De Lunchwinkel/ ’t Atelier is een combinatie van lunchroom, cadeauwinkel en zorg. Ze zitten op het horecaplein De Nieuwe Markt in Zwolle waar vroeger het postkantoor aan zat.

 

Filmje

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren