EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Gamma en Praxis kunnen komst Hornbach Zwolle niet tegenhouden

Zwolle – De Hornbach komt er toch in Zwolle. Vandaag deed de Raad van State uitspraak en veegde alle bezwaren die Gamma en Praxis hadden aangevoerd tegen het bestemmingsplan van tafel.

Op allerlei punten hadden Gamma en Praxis geprobeerd om de grote bouwmarkt, die staat gepland aan de Blaloweg, tegen te houden. Na vele rechtszaken hierover, tot aan de Raad van State toe, kan er nu toch gebouwd worden.

‘We zijn ontzettend blij met deze positieve uitspraak en verwachten eind volgend jaar onze winkel in Zwolle te kunnen openen.’ laat Hornbach weten als reactie op de uitspraak.

Hornbach realiseert op het voormalige terrein van de Shell opslagtanks, aan de Blaloweg, 17.000 m2 aan bruto vloeroppervlakte winkel. Het gaat om een terrein van 4 hectare groot.

150 medewerkers

In Zwolle werken straks zo’n 150 mensen (130 – FTE fulltime-equivalent). Maar een Hornbach vestiging brengt aan indirecte werkgelegenheid een spin-off teweeg van nog eens 150 arbeidsplaatsen. Te denken valt dan aan catering, beveiliging en bewaking en met name aan montage-service, welke service Hornbach uitbesteed aan locale aannemers / zzp’ers. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij Hornbach prima aan de slag. Hiervoor zijn inmiddels ook contacten met de gemeente Zwolle.

120.000 artikelen

Hornbach is een onafhankelijke, internationale keten van projectbouwmarkten met tuincentra. Het familiebedrijf heeft een historie van ruim 139 jaar en meer dan 17.000 medewerkers. In Nederland bestaat Hornbach nu 19 jaar en telt het inmiddels elf vestigingen. Ze hebben een assortiment van 120.000 artikelen waarvan 50.000 op voorraad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button