Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ruimte voor nieuwe leden in de Dahliatuin aan de Ruusbroecstraat

Zwolle – Dahliaverenging ‘Rondom de Peperbus’ heeft ruimte voor nieuwe leden in de Dahliatuin aan de Ruusbroexstraat in Zwolle. De tuin heeft een enthousiaste groep van ongeveer 15 leden die vanaf eind maart tot soms ver in november in de weer zijn in de Dahliatuin. De tuin omvat verenigingsbedden en de bedden van de leden.

In de loop van het seizoen, als de bloemen volop bloeien, organiseren ze bloemschikmiddagen in verzorgings-tehuizen en houden ze een Open Dag. Ook zijn er plukmiddagen aan het einde van het seizoen als er nog voldoende bloemen zijn.

Elke maandagavond verzorgen de leden gezamenlijk de verenigingsbedden, de paden en gazons. Naast dahlia’s worden erpompoenen, kalebassen en grassen gekweekt om gevarieerde boeketten en bloemstukken te kunnen maken. Na gedane arbeid is het tijd voor een gezellig bakje koffie of thee en bespreken ze nodige punten. Daarna vertrekken ze voldaan en met verse bloemen naar huis.

De leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de ruimte en de rust in de tuin. Zij kunnen naast een dahliabed ook een bed met snijbloemen en grassen kweken. Desgewenst kan er samen met familie of vrienden worden gewerkt. Behalve het lidmaatschapsgeld betaal je een bijdrage per bed. Verder zijn palen en gaas nodig om de planten te steunen. Materialen en dahliaknollen, mits goed verzorgd, kunnen nog jaren meegaan.

De Ruusbroectuin maakt deel uit van Dahliavereniging Rondom de Peperbus (ROP) en is prachtig gelegen op een oeroude zandafzetting van Vecht, Zwarte Water en IJssel in de huidige Diezerpoort. Konijntjes, vleermuizen, vlinders en bijen en vele vogelsoorten werken jaarrrond mee. Er is nu ook ruimte voor enkele nieuwe leden. Neem contact op als u van dahlia’s en tuinieren houdt of als u graag wat meer wilt weten of kennis wilt maken.

Bel dan Mariëtte Jansen op 06 470 244 64.

Website Rondom de Peperbus

1443962096045

IMG_2286

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button