Politiek & Opinie

Henk Jan Meijer komt met boek over zijn tijd als burgemeester van Zwolle

Lange lijnen

Zwolle – Henk Jan Meijer heeft een boek gemaakt over zijn tijd als burgemeester van Zwolle. Het boek met de titel Lange lijnen werd vrijdagmiddag tijdens zijn afscheidsreceptie door Meijer gepresenteerd. Tot veler verrassing. Het eerste exemplaar reikte Meijer uit aan zijn vrouw Petra op het podium in de Grote Kerk in Zwolle.

Mensen zeiden regelmatig tegen Meijer ‘Je zou een boek moeten schrijven’. Maar hij vroeg zich in alle bescheidenheid af wie dat boek dan zou moeten lezen. “Ik kon enkele tientallen opnoemen, dat was het dan wel”. Wel had hij het er vaak over bij gelegenheden als running gag: “Dat komt in mijn memoires, en dan zag je mensen terugschrikken”. De verhalen en anekdotes waren allemaal nog paraat, maar opschrijven was een tweede. Daarom heeft hij Lydia Lijkendijk benaderd om de verhalen voor hem op te tekenen.


Na 19 jaar nam Henk Jan Meijer in het vroege najaar van 2019 afscheid als burgemeester van Zwolle. In ‘Lange Lijnen’ blikt hij terug op zijn bestuurlijke carrière, met als hoogtepunt zijn Zwolse tijd. Het boek laat zien hoe de groei van de stad parallel liep met de ontwikkeling van Meijer als burgemeester, die niet ging voor de snelle successen, maar altijd de lange termijn voor ogen had. Aan de hand van de verschillende rollen die hij als burgemeester vervulde, laat Meijer zien wat het burgemeesterschap inhoudt en wat er schuilgaat achter de ambtsketen.
‘Lange Lijnen’ geeft de lezer een kijkje in het leven en werk van een stadsbestuurder. En in de ziel, want de mens kan niet losgekoppeld worden van het ambt.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button