KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieRegio

Demissionair minister Harbers bezoekt Regio Zwolle: Focus op Regionale Ontwikkelingen

Zwolle – Op donderdag 11 april 2024 heeft demissionair minister Harbers van infrastructuur een succesvol werkbezoek gebracht aan Regio Zwolle. Het bezoekvond plaats in Raalte en bood een diepgaande kijk op de ontwikkelingen en programma’s binnen de regio, met speciale aandacht voor Ruimte en NOVEX.

Het programma begon om 12:00 uur met een hartelijke ontvangst voor de minister en zijn delegatie. HenryBronkhorst, directeur van het sportbedrijf Raalte, stond klaar om de ministerte verwelkomen. Martijn Dadema, duovoorzitter van de Stuurgroep Ruimte RegioZwolle en gastheer van het werkbezoek, leidde vervolgens de presentaties. Die gingen over de gecombineerde opgaven binnen Regio Zwolle; woningbouw,mobiliteit, economie en klimaatadaptatie. Peter Snijders, voorzitter van RegioZwolle, introduceerde de regio en de programma’s Ruimte en NOVEX. Martijn Dadema besprak vervolgens de actuele ontwikkelingen binnen NOVEX.

De voortgang van het programma Karakteristieke Stationsomgevingen was toegelicht door Robin van Ulzen, wethouder van de gemeenten Meppel. Alexander Kreule wethouder van gemeente Raalte vertelde de minister en zijn delegatie waarom Raalte een speciale rol speelt binnen dit programma.  En hoe het verbonden is met het bredere initiatief van de regionale sponsstrategie. Dat is de manier waarop men hier rekening houdt met de bodem en het watersysteem bij de vormgeving van alle ontwikkelingen.

Om 12:40 uur maakte het gezelschap een busrit naar station Raalte, waar medewerkers van de gemeente de gecombineerde opgave lieten zien. Na terugkeer is de presentatie binnen voortgezet, waarna Martijn Dadema de bijeenkomst afsloot.

Het werkbezoek eindigde om 13:30 uur. Minister Harbers heeft een goed beeld kunnen krijgen van de voortgang van het NOVEX programma binnenRegio Zwolle.

Bron
Regio Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button