KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Gemeenteraad over ouderen, Stadsbroek en diversiteit

Zwolle – Maandag 21 november behandelt de gemeenteraad drie onderwerpen. Vanaf 19.30 uur is er enerzijds in de Raadzaal een debat over het participatiekader voor de Verkenning Stadsbroek en IJsselvizier. Tegelijkertijd is er in de TaK-zaal een debat over het rekenkamerrapport Aandacht voor ouderen. Gevolgd door een debat over het beleidsplan Diversiteit en Inclusie.

Kader participatie Verkenning Stadsbroek en IJsselvizier

De gemeenteraad gaat in debat over het participatieproces van de verkenning voor de gebieden Stadsbroek en IJsselvizier. Er zijn verschillende ideeën voor het toekomstig gebruik en de inrichting van beide gebieden. In het Kader participatie Verkenning Stadsbroek en IJsselvizier staan de afspraken over de wijze waarop men de omgeving betrekt bij de verkenning.

Rekenkamerrapport Aandacht voor ouderen

De Rekenkamercommissie van Zwolle heeft een onderzoek uitgevoerd naar de toegevoegde waarde van de seniorenagenda ‘Vitaal en Waardig Ouder Worden’ van de gemeente Zwolle. DE conclusie ervan is dat niet vast te stellen is of de seniorenagenda van toegevoegde waarde is geweest. Het rapport wordt tijdens dit raadsdebat behandeld.

Beleidsplan Diversiteit en Inclusie

Met het beleidsplan wordt beoogt een bijdrage te leveren aan de inclusieve samenleving. Het plan heeft drie doelen: gelijkwaardige behandeling van iedereen, acceptatie van elkaars verschillen en het verbeteren van zelfstandige toegang tot de maatschappij. De gemeenteraad gaat in debat over het beleidsplan Diversiteit en Inclusie.

Strategische Beleidsagenda 2023-2026 Veiligheidsregio
Het ingeplande debat over de Strategische Beleidsagenda is komen te vervallen.

Live meekijken en invloed uitoefenen

Inwoners of instellingen die de gemeenteraad willen toespreken kunnen dit doen vanuit de Raadzaal of de TaK-zaal of ze mogen hun inbreng vooraf per e-mail sturen. Aanmelden voor het inspreken kan tot maandag 21 november 10.00 uur via raadsgriffie@zwolle.nl. De vergaderingen meekijken kan ook via de livestream.

Agenda gemeenteraad maandag 21 november 2022

Debatronde (Raadzaal)
19.30 uur: Kader voor de participatie Verkenning Stadsbroek IJsselvizier

21.00 uur: Einde

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar live-uitzending.

Debatronde (TaK-zaal)
19.30 uur: Rekenkamerrapport Aandacht voor ouderen

21.00 uur: Pauze

21.10 uur: Beleidsplan diversiteit en inclusie (2022 – 2026)

22.30 uur: Einde

Bekijk de uitgebreide agenda met stukken en de link naar live-uitzending(externe link).

Contact gemeenteraad

Heeft u een vraag voor of over de gemeenteraad? Of wilt u de raad wat meegeven? De raad en de griffie zijn bereikbaar via telefoon (038 498 2181) en e-mail. Alle contactgegevens van de raadsleden zijn te vinden op de contactpagina.

Bron
Zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button