KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

183 jaar Odeon

Een uniek belevenisfeest!

Zwolle -Zwols theater Odeon bestaat 183 jaar en dat wordt uitgebreid gevierd. Op vrijdag 9 december geeft de schouwburg een geweldig belevenisfeest!

Van een nostalgische paardencarrousel tot veganistische, lactose-, glutenvrije en suikerarme taart om van te smullen; van schaduwen uit het verleden tot dromen over theater van de toekomst; met muziek waarin je je eigen stem kan herkennen en een zoektocht naar echte contacten en verbindingen. Een avond gevuld met entertainment voor iedereen.

Theatermakers van de toekomst

Omdat Odeon altijd met de tijd mee wil gaan, heeft zij drie jonge vrouwelijke theater-/ en muziekmakers gevraagd om het feest voor hem te organiseren. Lieke van der Vegt, Yeliz Dogan en Vera Bon nodigen iedereen uit om mee te maken wat theater nu en in de toekomst voor hen betekent. Om vervolgens in theaterzalen los te gaan op verschillende soorten muziek.

Geschiedenis

Ooit begon Odeon als klooster. Toen in 1814 de eerste verbouwingen naar theater Hof van Holland klaar waren, heerste er al snel onvrede over dit gebouw. In 1838 werd hier uiteindelijk wat aan gedaan. Er werd een naamloze maatschappij opgericht en de gegoede burgerij kon aandelen van 200 gulden kopen. Het doel was het bouwen van een concertzaal en een nieuwe toneelzaal. Zo werd Odeon stukje bij beetje uitgebreid tot de schouwburg die hij vandaag de dag is. Een schouwburg met drie zalen, plaats voor 984 bezoekers en liefde voor theater.

Bestel kaarten

Op het verlanglijstje van Odeon staat een bijdrage naar draagkracht: € 1,83, € 18,30 of € 183 per persoon. Dat steekt zij in de Zwolse makers van de toekomst. Kaarten voor 183 jaar Odeon zijn 24 uur per dag online te bestellen via zwolsetheaters.nl, telefonisch via 0900 1435 (€0,45/minuut) of bestel op dinsdag of donderdag van 14.00 tot 16.00 uur aan de kassa in Schouwburg Odeon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button