Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

[Video] Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – Zondag speelt PEC Zwolle de beslissende wedstrijd in de strijd om een finaleplaats van de play-offs om Europees voetbal. In De Galgenwaard wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen FC Utrecht.

Uitgangspunt

Door het doelpuntloze gelijkspel in de heenwedstrijd van afgelopen donderdag, is er nog van alles mogelijk. Wel heeft PEC Zwolle het voordeel dat uitdoelpunten, zoals het ook bij Europees voetbal geldt, dubbel tellen mochten de teams gelijk eindigen. Staat er na negentig minuten wederom een 0-0 stand op het scorebord, dan volgt er een verlenging. Wordt er in de verlenging ook niet gescoord, dan volgen er strafschoppen.

Onderlinge confrontaties

PEC Zwolle en FC Utrecht hebben dit seizoen reeds driemaal tegen elkaar gespeeld. De Domstedelingen wonnen tweemaal, weliswaar met een minimaal verschil, terwijl de ploegen elkaar donderdag in evenwicht hielden. De verschillen zijn dan ook dermate klein, dat details bepalen wie zich plaatst voor de finale ronde van de play-offs.

Finale play-offs

De winnaar van het tweeluik tussen PEC Zwolle en FC Utrecht, speelt in de finale van de play-offs om Europees voetbal tegen FC Groningen of Heracles Almelo. Deze teams speelden donderdag ook de eerste wedstrijd tegen elkaar. Dit duel eindigde in een 2-1 overwinning voor de Groningers. De twee wedstrijden in de finale van de play-offs worden gespeeld op donderdag 19 mei en zondag 22 mei. De winnaar van dat tweeluik, kwalificeert zich voor de derde voorronde van de Europa League komend seizoen.

De Blauwvingers worden zondag in Utrecht door ruim 430 fans aangemoedigd. Klasse dat jullie de club steunen in de strijd om Europees voetbal! Heb je geen kaart weten te bemachtigen? Dan kan je terecht in het Supporterscafé waar de wedstrijd rechtstreeks wordt uitgezonden, of kan je het duel volgen via Twitter en FOX Sports. Scheidsrechter is zondag Dennis Higler, hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Geutjes, Brondijk en Berben.

Bron: PEC Zwolle / PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button