SportVoetbal

Berkum na rust knap langs Swift

Berkum heeft bij koploper AVV Swift knap met 1-2 gewonnen, al zag het daar vóór rust zeker niet naar uit. Na de hervatting kwamen de Zwollenaren echter een stuk beter uit de kleedkamer. Swift liet opnieuw de nodige forse kansen liggen en moest uit twee spelhervattingen de eerste tegengoals én het eerste verlies van dit seizoen toestaan.

“We mogen niet mopperen over dit resultaat. Swift was de best spelende ploeg die we tot nu toe hebben gehad,” stelde Berkum-trainer Arno Hoekstra vast. “Na rust stond het bij ons een stuk beter, maar zijn we ook een paar keer goed weggekomen.”

Vast

Een sterk combinerend Swift zette Berkum vanaf de aftrap vast op eigen helft en de bezoekers slaagden er niet in zich onder die druk uit te voetballen. De Amsterdammers wisten het overwicht echter niet te verzilveren, waarbij onder anderen Guido de Graaf uit kansrijke positie van dichtbij nog over het Zwolse doel mikte. Swift-doelman Virgil Deen hoefde zich enkel in te spannen toen Thom Kooke, na een goede steekpass van Chris van der Meulen, voor zijn doel opdook maar de Amsterdamse sluitpost greep goed in.

In het tweede bedrijf pakte Berkum de zaken een stuk beter aan en speelden de gasten een heel wat nadrukkelijker rol. In de 53e minuut stuurde Chris van der Meulen een vrije trap goed richting Johnsen Bacuna, die koppend voor 0-1 zorgde. Minuten later kreeg Noa Benninga, vrij voor het doel, een enorme kans op de gelijkmaker maar Berkum-keeper Huib Veurink intervenieerde uitstekend en voorkwam zo een tegentreffer. Nadat Berkum uit een corner dichtbij een tweede treffer was kwam de thuisclub na een uur spelen alsnog langszij. Toen de Zwolse defensie niet op kon ruimen kwam Jesse Dingjan in goede schietpositie en zijn uithaal betekende de zeker niet onverdiende 1-1.

Swift leek daarna door te drukken, maar zag dat een tweede goal werd afgekeurd en even later schoot De Graaf, vrij voor het Zwolse doel, via de paal naast. Krap een kwartier voor het slot diende Berkum een tweede opdoffer uit. Een corner van Chris van der Meulen belandde bij invaller Michel van Aggele, die alert reageerde en de 1-2 binnen knalde. Ook in de slotfase kreeg Swift nog kansen, maar de thuisclub sprong daar opnieuw niet efficiënt genoeg mee om en zo kregen de onfortuinlijke Amsterdammers de eerste nederlaag én de eerste tegengoals om de oren. Een pluspunt van deze sportieve wedstrijd was dat de goed leidende scheidsrechter Elissen geen enkele kaart hoefde uit te delen.

Door deze derde zege van het seizoen is Berkum opgeklommen naar een tweede plek in de Hoofdklasse B, als deel van een kwartet met allemaal negen punten uit vier wedstrijden.

AVV Swift-Berkum, 21 september 2019
Eindstand: 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: Bernard Elissen
Doelpunten: 53. Johnsen Bacuna (0-1), 60. Jesse Dingjan (1-1), 77. Michel van Aggele (1-2)
Gele/rode kaarten: geen
Opstelling Berkum: Huib Veurink, Rico Wolven (69. Michel van Aggele), Dennis Horstman, Jorben Nieuwenhuis, Marc van der Meulen, Jason Huisman, Björn Bakker, Thom Kooke, Chris van der Meulen, Jonathan van Marle (86. Kelvin Groothand), Johnsen Bacuna
Opstelling Swift: Virgil Deen, Teun van Zweeden, Daan Siegerist (69. Mallqui Cabezas Narvaez), Guido Moelee, Jesse Dingjan, Sean den Hoed, Barbosa Jose Nhoca, Guido de Graaf, Fidel Yilmaz (80. Frank Tervoert), Noa Benninga, Koen Fokkema (64. Max Gerard van Wakeren)

Gerelateerde artikelen

Back to top button