Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Audio – Stadsfestival Zaterdagavond: een internationaal theater spektakel in de lucht

Interview met Antwan van Horik - Artistiek directeur Stadsfestival

Zwolle – Geen hoofdpodium dit keer op het terrein maar een podium voor de artiesten in de lucht. Vanavond komt het Franse gezelschap Transe Express Company naar Zwolle voor een spetterend spektakel op het stadsfestival.

Dit jaar wordt het zaterdagavond spektakel in een heel ander jasje gestoken. Geen traditioneel concert, maar een spetterende luchttheatervoorstelling. In de voorstelling Mobile Home vormen drummers en acrobaten een kleurrijke parade op het festivalterrein. Waarna zij met een hijskraan de lucht in gaan en daar, boven het publiek, een betoverend schouwspel met adembenemende muziek creëren.

 

Transe Express Company (Frankrijk) werd in 1982 opgericht door Brigitte Burdin, danseres en choreografe, en beeldhouwer Gilles Rhode. Daaraan voorafgaand trokken ze meerdere jaren met andere groepen mee en deden onder andere ervaring op met circusacts. Transe Express Company heeft onder meer opgetreden tijdens de opening van de Olympische spelen, het Sydney Festival en de wereldkampioenschappen skiën, in meer dan vijftig landen en op vijf continenten.

Zaterdagavond Spektakel: zaterdag 1 september, aanvang: 20:30 uur

Het zaterdagavondconcert is gratis toegankelijk, als aftrap van een nieuw cultureel seizoen.

www.stadsfestival.nl: 30 augustus tot 2 september.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button