112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Twee vuurwapengevaarlijke mannen uit Zwolle aangehouden

Zwolle / Raalte – Vrijdagmiddag zijn twee mannen aangehouden in Zwolle. Het uit Zwolle afkomstige duo van 25 en 32 jaar zou een andere man in Raalte hebben bedreigd met een vuurwapen.

Dankzij een gezamenlijke actie met de politie Raalte en het Politie Team Verkeer Oost Nederland lukte het de Zwolse politie de auto na een achtervolging staande te houden.

Uitpraatprocedure

Na een zogeheten uitpraatprocedure zijn beide mannen aangehouden. Beide zitten vast voor verder onderzoek.

Een uitpraatprocedure is een standaard werkwijze die gebruikt wordt door de politie bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. De verdachten worden met getrokken wapens door de politie uit de auto gehaald.

De agenten houden daarbij, vanuit dekking, de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico’s te laten verlopen.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button