Nieuws uit ZwolleSportVolleybalVoorpagina

Amerikaan Matt Hanley nieuwste aanwinst voor Landstede volleybal

Met het aantrekken van de Amerikaan Matt Hanley heeft Landstede Volleybal de twaalfkoppige selectie voor het nieuwe seizoen compleet. De 24-jarige passer-loper komt over van het Zweedse Falkenbergs VBK. “Matt is een allround speler. Hij was het afgelopen jaar de beste passer van de Zweedse competitie, dus daarmee kan hij van toegevoegde waarde zijn voor onze passlijn”, stelt Landstede Volleybal-coach Redbad Strikwerda.

24-jarige Amerikaan

Na Jelle Hilarius, Stijn van Schie, Rutger Zoodsma, Rowan van Vreede en Nico Manenschijn is Matt Hanley de zesde en tevens laatste nieuweling in de selectie van Strikwerda. De 24-jarige Amerikaan is via spelersmakelaar Joost Kooistra aan de drievoudig landskampioen gekoppeld. “Deze speler heeft zich in Zweden goed laten zien en het niveauverschil tussen de Zweedse en Nederlandse competitie is niet heel groot, dus hij is zeker capabel. Interessant detail is dat hij in het verleden op de universiteit samen met Steve Irwin van Lycurgus heeft gespeeld. Bovendien spelen ze op dezelfde positie, dus ik kijk nu al uit naar de confrontatie tussen deze heren”, aldus Strikwerda, die ook weet dat Hanley binnen zijn ploeg te maken krijgt met de nodige concurrentie.

Moordenaars moeten het worden en partners in crime

“Wij hebben met Tom van den Boogaard en Wessel Blom al de beste passer-lopers van de Nederlandse competitie in huis. Daarnaast is nieuwkomer Stijn van Schie het grootste talent op die positie, dus het wordt absoluut een uitdaging voor Matt Hanley. Maar het voordeel is dat ze van die onderlinge strijd allemaal beter worden. Moordenaars moeten het worden en tegelijkertijd partners in crime”, lacht de succescoach, die blij is met het feit dat er komend seizoen toch weer een buitenlander in zijn team zit. “Door fysieke ongemakken heeft Jake Wiens besloten om te stoppen, maar anders was hij zeker nog welkom geweest bij ons. Door de komst van Matt houden wij nu echter een Amerikaan in de ploeg en dat vind ik van toegevoegde waarde. Dat betekent immers dat wij voornamelijk communiceren in het Engels. En dat past weer prima bij ons doel om jonge talentvolle spelers beter te maken. Als ze straks over de grens spelen, dan is Engels ook de voertaal. Dus mochten ze ooit de stap maken, dan hebben ze al één last minder.”

Jonge, talentvolle spelers

Naast de genoemde nieuwelingen zijn ook Frank Lubberts, Steven Eertman, Frits van Gestel, Dennis Borst, Wessel Blom en Tom van den Boogaard komend seizoen in het shirt van Landstede Volleybal te zien. “Zij hebben het afgelopen jaar laten zien dat zij competitief sterk genoeg zijn. Daarnaast hebben deze heren Europees een paar goede wedstrijden gespeeld, dus daar hoeven we niet heel veel aan te sleutelen. En de nieuwe spelers komen weliswaar allemaal van een lager niveau, maar dat zegt mij niet zoveel. Vorig jaar was dat niet anders. En als ik naar de complete groep kijk, dan bieden wij denk ik opnieuw een podium aan een stel jonge, talentvolle spelers.” Grote uitzondering is de 34-jarige Rowan van Vreede. “Dat is inderdaad een oudere speler, maar wel één die er volle bak voor gaat. En hij kan een volledig programma bij ons draaien, dus ik zie nog wel wat speelruimte. Bovendien is Rowan een ander type spelverdeler dan Frank.”

Hartstikke goed gedaan

Tot slot blikt de Landstede Volleybal-coach graag nog kort even terug op het afgelopen succesvolle seizoen, waarin de supercup, de beker en de landstitel werden veroverd. “Wij hebben het met ons team afgelopen jaar hartstikke goed gedaan. Maar aan de andere kant kijk je – met nieuwe spelers – nu ook alweer snel vooruit op het volgende seizoen. En beide aspecten vind ik heel waardevol.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button