Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

D66 wil betaalbare ruimte voor ateliers en galeries in de binnenstad

De D66 fractie vraagt aanstaande maandag middels een motie aan het college of zij wil kijken naar kansen en mogelijkheden voor meer ateliers en galeries in de binnenstad. Dit draagt volgens hen bij aan versterking van de stad als cultureel gebied en zorgt voor verrassing.

Werk aan binnenstad en leegstand

Het Zwolse college werkt momenteel hard aan de binnenstad en aan leegstand. Er is een inspirator in het Broerenkwartier, een transitieteam gaat aan de slag en bij de gemeente zelf gaat een MKB accountmanager aan een pakket van maatregelen werken om het Zwolse ondernemersklimaat verder te versterken. Voor D66 reden om speciaal aandacht te vragen voor kunstenaars. Met een motie, die ook ingediend wordt door GroenLinks, Swollwacht, de PvdA en de ChristenUnie vraagt zij het college om samen met betrokken partijen de mogelijkheden voor betaalbare atelierruimte en galerieruimte in de binnenstad te bekijken. D66 is ervan overtuigd dat er genoeg kansen liggen om kunst en cultuur zichtbaarder te maken en zo bij te dragen aan versterking van het Zwolse kunstklimaat.

Betaalbare ruimte

Volgens fractievoorzitter Sonja Paauw zijn er regelmatig kunstenaars die aangeven dat er te weinig betaalbare ruimte is om te werken. “Daarnaast verandert de functie van de binnenstad, niet alleen winkelen, maar ook wonen, werken, kunst en ambacht heeft steeds meer een plek. Vooral creatieve ondernemers zitten graag in de binnenstad.” Atelierruimte en galerie in de binnenstad dragen volgens haar bij aan verrassing en verwondering en versterken zo de binnenstad.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button