112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bedrijfsongeval bij plaatbewerkingsbedrijf Tosec aan de Hoekerweg

Gisteravond rond kwart voor elf is de brandweer opgeroepen in verband met een bedrijfsongeval. Bij plaatbewerkingsbedrijf Tosec aan de Hoekerweg in Zwolle (Industrieterrein Voorst) was een medewerker gewond geraakt, waarschijnlijk door beknelling.

De brandweer heeft moeten assisteren. Ook kwamen twee ambulances ter plaatste. De medewerker is door het ambulancepersoneel per brancard naar de ambulance gebracht en overgebracht naar het ziekenhuis.  Over de aard en ernst van de verwondingen is nog niets bekend.

Tosec plaatbewerking in Zwolle is een metaalbewerkingsbedrijf gespecialiseerd in snijden, zetten, frezen en lassen.

Goed opgeleide BHV-ers

Tosec doet heel veel aan veilige werkomstandigheden voor zijn personeel. Zo houden ze één keer per jaar een zeer uitgebreide Bedrijfshulverlenings trainingsdag voor alle BHV-ers om te zorgen dat Tosec een extra veilige en vertrouwde werkomgeving is. In samenwerking met de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers (LOTUS) en Savetec worden dan een aantal praktijksituaties uitgebeeld waar ze op voorbereid willen zijn. Op bijna elke afdeling wordt dan een ongeluk nagebootst, zijn er diverse brandjes en moet de productiehal ontruimt worden.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren