Magazine

A.L. Snijders bij de Literaire Activiteiten Zwolle

De Stichting Literaire Activiteiten Zwolle organiseert op zondag 7 juni een literaire middag met schrijver A.L. Snijders. De middag vindt plaats in de patio van de Stadkamer Zwolle (Diezerstraat 80) en begint om 14.00 uur. De bijeenkomst zal tot ongeveer 16.00 uur duren.

Op 5, 6 en 7 juni is er in de binnenstad van Zwolle het culturele festival Zwolle Unlimited, met op zondag onder meer de boekenmarkt. De boekenmarkt is natuurlijk een uitstekende setting voor een middag met A.L. Snijders.

“Als je Snijders’ miniaturen begint te lezen, stelen ze je hart.” A.L. Snijders, pseudoniem van Peter Müller, is een meester in het genre van het zeer korte verhaal, door hem zkv genoemd. ‘De kleine taferelen bestrijken de breedte van het leven, in het bijzonder dat van hemzelf’, schreef Snijders’ collega Tommy Wieringa. ‘In een stijl die in de Nederlandse literatuur door vrijwel niemand wordt overtroffen.’

In november 2015 is een speciaal door Snijders samengestelde verhalenbundel hét campagneboek van Nederland Leest. In de patio van Stadkamer zal de schrijver deze middag vertellen over en voordragen uit zijn werk. Uiteraard is er gelegenheid om een boek te laten signeren.

De middag met A.L. Snijders is op zondagmiddag 7 juni in de patio van de Stadkamer, Diezerstraat 80 te Zwolle. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Kaartjes voor de avond kosten €10,00. Reserveren is gewenst en mogelijk via de website www.stadkamer.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button