MagazineNieuws uit ZwolleVoorpaginaWielrennen

Zaterdag aftrap Fietsweek Zwolle

Zwolle – Zaterdagmorgen 17 september trapt wethouder Filip van As in aanwezigheid van profwielrenster Kirsten Wild de Fietsweek Zwolle af door het startschot te geven voor het Rondje Zwolle. Tot en met 23 september staat Zwolle in het teken van fietsen.

Ook profrenners Maurits Lammertink, Henk Schipper en oud profs Rob Harmeling, Rik Reinerink, Theo de Rooij, Erwin Nijboer, Henry Dorgelo en Henk Poppe van wielrenvereniging Immer Weiter zijn aanwezig, zij gaan met liefhebbers het Rondje Zwolle (40 km) fietsen.

Fietsactiviteiten

Zaterdag zijn er van 11 tot 17 uur tal van fietsactiviteiten voor jong en oud op het plein Achter de Broeren. Ervaar hoe het is om als fietskoerier te werken en schrijf je in voor de Allycatrace pakketbezorging. Ben je niet zo’n snelle fietser? Doe dan mee met de wedstrijd langzaam fietsen of probeer zelf een van de bijzondere fietsen uit, zoals de innovatieve Dutchbike. Of fiets met een virtual reality bril door de Assendorperstraat in verschillende tijden.

Er is een tentoonstelling van antieke fietsen en zijn er de hele dag BMX demonstraties. Pavarini Jeugdcircus laat zien hoe je op een éénwieler kunt sporten, er is een Familiepuzzeltocht en ´s middags speelt het Fietsorkest. Je kunt de hele dag gratis je fiets laten checken en kleine reparaties laten uitvoeren en er is een tweedehandsfietsenmarkt.

Fietsweek Zwolle

Fietsweek Zwolle is een initiatief van de gemeente Zwolle, provincie Overijssel en 365 Dagen Fietsen, met medewerking van heel veel organisaties en ondernemers uit Zwolle. Ook na zaterdag zijn er leuke activiteiten, zoals een gezinsfietstocht langs wijkboerderijen, een Zwerfiefietstocht, een wielercafé, een workshop E-bike en toertochten voor 55plussers.

De Fietsweek wordt afgesloten op 23 september met een fietsparade van de Fietsgroep Noord en een gastcollege van Saskia Kluit (voorzitter Fietsersbond) op Hogeschool Windesheim. Het programma is te vinden op www.fietsweekzwolle.nl of op de Facebookpagina Fietsweek Zwolle.

FietsTelweek

De Fietsweek valt samen met de Nationale FietsTelweek, van 19 tot en met 26 september. Wethouder Filip van As roept Zwollenaren op mee te doen aan dit landelijke onderzoek: “Meedoen aan de FietsTelweek kan eenvoudig door de gratis Fietstel-app te downloaden. Met de app wordt het dagelijkse fietsgedrag van de deelnemers een week lang in kaart gebracht. Hoe meer Zwolse fietsers meedoen, des te meer waardevoller de informatie is die wordt verzameld voor onze stad. Daarmee kunnen we veel gebruikte fietspaden en -routes verbeteren. Doe mee aan de FietsTelweek!”

365 Dagen Fietsen

Het initiatief ‘365 Dagen Fietsen in Overijssel’ werd eerder dit jaar gepresenteerd. Met het plan moet Overijssel op de kaart worden gezet als dé bakermat van het fietsen in Nederland. Ook is het de bedoeling om het fietsen in Overijssel te stimuleren en te intensiveren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button