Nieuws uit ZwolleSportVolleybal

Landstede Volleybal bindt Tom van den Boogaard

Tom van den Boogaard draagt ook komend seizoen het shirt van Landstede Volleybal. De 23-jarige passer-loper, die in de zomer van 2014 overkwam van Kootfin Taurus, heeft voor een jaar bijgetekend in Zwolle. “Ik heb nu al weer heel veel zin in het nieuwe seizoen, waarin het winnen van de landstitel opnieuw het hoofddoel zal zijn”, zegt Van den Boogaard, die zich als volleyballer nog graag een jaar door ontwikkelt bij Landstede Volleybal. “Ik heb niet het gevoel dat ik al ben uitgeleerd.”

Zoals alle spelers van de Zwolse hoofdmacht mocht ook Van den Boogaard het afgelopen seizoen drie prijzen omhoog houden, te weten de supercup, de beker en de cup die behoort bij het landskampioenschap. “Wij hebben een fantastisch jaar achter de rug, met sportief gezien geweldige resultaten. Maar ook persoonlijk ben ik een stuk sterker geworden. Ik heb meer oplossingen gevonden in de aanval. In de passing maak ik minder fouten. En in het team heb ik al meer initiatief genomen dan ik op voorhand had gedacht”, aldus de passer- loper, die verder onder meer met zijn sterke service zijn steentje heeft bijgedragen aan het succesvolle seizoen van Landstede Volleybal. “De vele trainingsuren zie je ook terug in mijn service, want die is absoluut beter geworden.”

In het volleybalseizoen 2015-2016 hoopt Tom van den Boogaard opnieuw het landskampioenschap te veroveren. “Dat is het hoofddoel, maar ik wil natuurlijk alle finales spelen. Al is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. Wij zullen er keihard voor moeten werken en zelf moet ik opnieuw vol aan de bak om een plekje in het team af te dwingen”, stelt Van den Boogaard, die naast zijn volleybalcarrière aan de slag gaat als intercedent bij DjopzZ, één van de sponsoren van Landstede Volleybal. “Dat is echt een meerwaarde voor mij. Bovendien zit DjopzZ ook nog eens in het Landstede Sportcentrum, dus een ideale combinatie.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button