Er op uit TipsMagazineNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ontwerpster Isabell Kraemer op Nederlandse breidagen in IJsselhallen: 21&22 oktober

Zwolle – Op 21 & 22 oktober a.s. vinden de ‘nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel in het teken staat van de trends rondom het breien en haken. Voor zowel de beginnende creatieveling als voor gevorderden en experts is er genoeg te doen. Het delen van kennis, het overbrengen en leren van nieuwe technieken om breiers en hakers verder te helpen, is een belangrijk onderdeel van de breidagen. Ook aan de kinderen is gedacht, op zaterdag kunnen zij terecht in het Kinderatelier waar ze leren breien, haken en weven.

Duitse ontwerpster Isabell Kraemer

Hoofdgast is de Duitse ontwerpster Isabell Kraemer. Isabell staat bekend om haar moderne ontwerpen die naadloos en topdown gebreid worden (met vaak prachtige grafische streeppatronen). Haar ontwerpen zijn “simpel”, goed draagbaar en zonder veel versiering. Het breien van haar ontwerpen is een plezier. Goed geschreven patronen die je uitdagen om net een iets andere constructie of techniek toe te passen. Haar werk laat zich omschrijven als “tijdloos en klassiek, altijd met een kleine twist”. Haar ontwerpen zijn geschreven in een grote range van maten. Speciaal voor de nederlandse breidagen heeft ze patroon ‘Drijfhout’ geschreven. Ze is ook ontwerpster voor het garenmerk Quince & Co. Op het evenement zijn vele gebreide items van Isabell te zien, er is een meet & greet en je kunt met haar meebreien in een echt Knit-in.

Naast de workshops van Isabell zijn ook andere ontwerpers aanwezig. Bijvoorbeeld Carla Meijsen van The Dutch Knitters, haakontwerpster, blogger en publiciste Annelies Baes van Vicarno, kunstenares en modeontwerpster Leslie Eisinger, blogger en ontwerpster Mara Maakt, breier en colorist Loret Karman, alleskunner Wieke van Keulen. Ook zij geven workshops en Masterclasses.
nbd_banner_234x60-1

Eerste Hulp bij Breien en Haken

Een bijzonder onderdeel is de gratis ‘Eerste Hulp bij Breien en Haken’ of de EHBBH. Daar zitten beide dagen altijd drie specialisten voor u klaar om alle vragen te beantwoorden. Of het nu gaat om bepaalde steken, opzetten of afkanten, het lezen van patronen, wat te doen met Engelstalige patronen of het krijgen van advies om twee kleuren wol te combineren, alles kan! Daarbij hebben de bezoekers de mogelijk om hun overgebleven bolletjes om te ruilen voor andere ‘achtergelaten’ bolletjes in de ruilhoek.

Interessante lezingen

Verder worden er interessante lezingen georganiseerd rondom breien, ecologische garens, trends, vernieuwingen en veel meer. Zo zal Gieneke Arnolli, curator van de textielafdeling van het Fries Museum, een lezing geven over ‘Fries kantbreiwerk’. En Stella Ruhe verteld over haar zoektocht naar Nederlanse visserstruien. Marja de Haan, van wolwinkel Trollenwol, laat zien wat het betekend om eerlijke wol te verkopen. Haar persoonlijke zoektocht naar ecologische garens, komt uitgebreid aan bod. Lezingen zijn gratis toegankelijk.

De trend om nieuwe garens te introduceren, maakt dat de markt overspoeld wordt met andersoortige garens. Men breidt niet alleen meer met wol, merino of katoen. Ook alpacawol, ecologische shetlandwol, brandnetelkatoen of wol van kamelen is tegenwoordig verkrijgbaar. Om de consument hier bekent mee te maken, organiseren we de garenproeverij. In een sessie van een uur kunnen bezoekers kosteloos proef breien met allerlei soorten garens.

Uitgebreid winkelen

Natuurlijk kan er ook uitgebreid gewinkeld worden op het marktgedeelte waar ongeveer 75 brei- en haakwinkels hun pop-up stores inrichten. Alle stands zijn brei- en haak gerelateerd. Ook de winkels die volledig in haken zijn gespecialiseerd, ontbreken niet. En niet alleen wol en katoen, ook veel ecologische en biologische garens zijn daar te vinden. In alle prijsklassen is wol te vinden, van goedkopere merken tot het hogere segment. Daarnaast is er vilt, textiel- en wolverf, spinnewielen, boeken, patronen, accessoires, de nieuwigheden op het gebied van brei- en haaknaalden, knoopjes en bedels. Alles wat een breier of haker wenst, is hier te vinden.

Tickets en Programma Breidagen

 

Nederlandse breidagen 21 & 22 oktober 2016 in de IJsselhallen, Rieteweg 4 te Zwolle Openingstijden: van 10.00 tot 17.00 uur Entree: € 9,00 per dag of € 17,00 voor beide dagen

Gerelateerde artikelen

Back to top button