MagazineNieuws uit ZwolleWielrennen

Doet u ook mee aan de Nationale Fiets Telweek?

Zwolle – Doet u ook mee aan de Nationale Fiets Telweek? Dit grote landelijke fietsonderzoek wordt gehouden van 19 tot en met 25 september. Met een onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht. De vergaarde data wordt gebruikt om het fietsnetwerk te verbeteren. Met een innovatieve onderzoeksapp wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht.

Over het gebruik van de auto en het OV is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in ons land weten we veel minder. Daarom wordt ieder jaar onderzocht hoe we ons op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Al deze informatie kunnen overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties gebruiken voor het verbeteren van de fietspaden.

Hoe meer fietsers meedoen, des te waardevoller de informatie is die wordt verzameld. Doe daarom vooral mee aan dit landelijke onderzoek. Dit kan door de gratis Fietstel-app te downloaden via www.fietstelweek.nl.

Win een fiets

De Fietstel-app registreert vanaf 19 september één week lang het fietsgedrag (fietsroutes, knelpunten, duur van de fietsrit, etc). Alle informatie wordt na afloop (geanonimiseerd) aangeboden aan overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. Deelnemers maken kans op een gloednieuwe fiets. Voor middelbare scholieren is er extra aandacht. Als zij meedoen kunnen ze voor hun klas een helikoptervlucht winnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button