KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

1 mei-viering in Zwolle met Agnes Jongerius

Zwolle – Op maandag 1 mei viert PvdA Zwolle traditiegetrouw de Dag van de Arbeid. Op deze dag wordt
wereldwijd stilgestaan bij het blijvende belang van goede arbeidsomstandigheden en het behoud van
vrede.

In Zwolle legt men bloemen bij het graf van Gerardus Horreüs de Haas, de ‘rode’ dominee die zich tijdens de oorlogsjaren fel verzette tegen de Jodenvervolging. Voormalig FNV-voorzitter en Europarlementariër Agnes Jongerius zal hier spreken.
Ook legt men bloemen bij het graf van Helmig Jan van der Vegt. Precies 130 jaar geleden richtte hij samen met elf anderen in Zwolle de SDAP op – de voorloper van de PvdA. Fractievoorzitter Luna Koops zal hier spreken.

Verzamelen om 10.00 uur bij de kapel van begraafplaats Kranenburg naast de ingang. De bijeenkomst wordt vanaf 11.00 uur voortgezet in theehuis De Agnietenberg, waar aandacht is voor de jubilarissen van de Partij van de Arbeid.

Nacht van de Arbeid

Voorafgaand aan de Dag van de Arbeid vindt de Nacht van de Arbeid plaats. Op dinsdag 30 april gaan raadsleden en vrijwilligers van PvdA Zwolle samen met de Jonge Socialisten langs bij avond- en nachtwerkers om ze te bedanken en aandacht te vragen voor hun arbeidsomstandigheden. Plaats en vertrektijd: Partijkantoor PvdA Zwolle, Meeuwenlaan 6 om 21.00 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button