Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolse schaapskudde dwars over de Pannekoekendijk

Reconstructie Pannekoekendijk – Harm Smeengekade feestelijk afgerond

De Zwolse schaapskudde en de stadsomroeper brachten vanmiddag het verleden even terug in de stad. Meer dan 100 schapen van de kudde trokken vanmiddag onder aanvoering van de herder over de Pannekoekendijk en Harm Smeengekade. Een feestje was de feestelijke afronding van de reconstructie van de beide wegen, met een kwinkslag naar het verleden. Want juist op deze plek was het vroeger een levendig gebied met veel bedrijvigheid en handel. De veemarkt was in de buurt en aan de Willems- en Harm Smeengekade lagen vroeger vrachtschepen afgemeerd.

De automobilisten die over deze drukke verkeersader wouden moesten even wachten tot het laatste schaap weer was vertrokken.

Van maart tot half augustus 2015 zijn de beide stadsentrees naar de Zwolse binnenstad compleet gereconstrueerd. Het stadshart van Zwolle is door de aanpassingen beter bereikbaar voor iedereen: het verkeer kan beter doorstromen; er is een nieuwe centrumhalte voor de bussen; en er is een mooie wandelroute langs het water.

Wethouder Filip van As met de Zwolse schaapskudde tijdens de feestelijke afronding reconstructie Pannekoekendijk-Harm Smeengekade 2

Gerelateerde artikelen

Back to top button