112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

2,5 jaar cel geëist voor scootmobiel beroving bejaard echtpaar Zwolle

De officier van Justitie heeft 2,5 jaar cel geëist tegen de 24 jarige verdachte J.C. uit Nieuwegein voor de ‘scootmobiel beroving’op een bejaard Zwols echtpaar vorig jaar juli.

Hij wordt gezien als de hoofddader van de brute roof op de Aalvangersweg op zondag 24 juli 2014.

De eveneens uit Nieuwegein afkomstige 24 jarige N. van V. (24) is volgens Justitie medeplichtig aan de roof. De officieer eiste 20 maanden cel vanwege het besturen van de scooter waarmee het tweetal vluchtte.

Brute roofmoord

Op zondagmiddag 27 juli rond 15.45 uur werd een echtpaar van 85 en 88 jaar uit Zwolle met bruut geweld beroofd op de Aalvangersweg. De man en zijn vrouw reden beiden op hun scootmobiel, toen zij werden beroofd door twee jonge mannen op een scooter. De vrouw werd tegengehouden, waarop haar echtgenoot van zijn scootmobiel kwam en haar te hulp schoot. Dit leidde tot een korte worsteling, waarbij de vrouw uit haar scootmobiel viel in de brandnetels en de scootmobiel bovenop zich kreeg. Op zeer ruwe wijze werden vervolgens sieraden van het lichaam van de vrouw getrokken. De man werd meerdere malen getrapt en viel in een steile droge sloot. De daders gingen er vervolgens vandoor.

Uitspraak volgt.

Positie kaart bij benadering

Uitzending Opsporing Verzocht – zaak vanaf 08.00 minuten

 

 

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button