Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle pakt uit tijdens Nacht van de Vleermuis met Nachtdieren

Zwolle – Zaterdag 28 augustus is de ‘Nacht van de Vleermuis’. De Zoogdiervereniging, KNNV/IVN, Natuur en Milieu Overijssel en de Nachtburgemeester slaan de handen ineen. Zij houden met Buur Natuur een belevingsroute door Zwolle: een stadssafari. Vanaf de Thorbeckegracht tot in het Park de Wezenlanden. Vanaf de schemering tot in de nacht.

Op verschillende plekken valt veel te ontdekken. Er is een divers programma met o.a. een chillout met silent disco waar je muziek met vleermuisgeluiden hoort, een begeleide toer met vleermuiskenners en warmtebeeldcamera’s. Ook kan de deelnemer op verschillende plekken nachtvlinders tegenkomen. Komende weken maakt Buur Natuur meer bekend over wat er allemaal te doen is. Dat het leuk én leerzaam is om de stad zo beter te leren kennen, is wel zeker.

Aandacht voor nachtleven

Buur Natuur vraagt met dit initiatief aandacht voor het Zwolse nachtleven, dat sterk onder druk staat. Zowel de natuur als de cultuur. Lokale groene clubs en culturele initiatiefnemers hebben de handen ineen geslagen om samen iets te doen. Iets dat in deze tijden doorgang kan vinden. Dit is een corona-proof initiatief geworden, waarbij de bezoekers de belevingsroute en -plekken op gepaste afstand en in de open lucht kunnen meemaken.

Wie mee wil op nachtelijk avontuur, kan zich aanmelden via onderstaande button. De vertrektijden zijn 20.30 – 22.00 – 23.30 uur vanaf het kantoor van Natuur en Milieu Overijssel aan de Assendorperdijk 3.

Ik ga het nachtelijk avontuur aan

Gerelateerde artikelen

Back to top button