KabelkrantNieuws uit Zwolle

Landelijke ‘Walk of Peace’ 18 september in Zwolle

Zwolle – In 2021 vindt de landelijke Walk of Peace plaats in Zwolle, om precies te zijn in de stadswijk Dieze op zaterdag 18 september. De Walk of Peace is de openingsactiviteit van de Vredesweek, georganiseerd door het vredesplatform. Het vredesplatform hoopt dat dit jaar een mooie Walk of Peace oplevert, zonder beperkingen. En dat ze veel te weten komt over de bewoners en de organisaties in Dieze, een zeer interculturele stadswijk. Daarom biedt het thema ‘Inclusief samenleven’ (‘Jij hoort er bij’!) een prachtige aanzet tot verbinding.

De start is op zaterdag 18 september om 13.30 uur bij Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83 in Zwolle. Het vredesplatform opent de Walk of Peace samen met Geert van Dartel (voorzitter Raad van Kerken in Nederland), Edwin Ruigrok (Pax voor Vrede) en de Zwolse wethouder Michiel van Willigen.

Stadsdichter

De Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen zal haar bijdrage leveren in de vorm van een Vredesgedicht. Hoe men de kinderen van de school erbij betrekt is nog een vraag die de kinderen zelf gaan beantwoorden als ze na de vakantie met het thema aan de slag gaan.

Wandelen of fietsen

In kleine groepen door de wijk Dieze lopend, verkent de stoet de wijk en maakt zij contact met wijkbewoners en organisaties. De wandeling is ongeveer 3,5 kilometer lang. Ook zal er een fietsgroep zijn die de route op de fiets aflegt voor mensen die minder gemakkelijk lopen.

Praktische zaken

De kosten dekt men deels door een vrijwillige bijdrage van de deelnemers. Er zullen hapjes en drankjes beschikbaar zijn voor een klein bedrag. Bij de locatie waar de start is en ook het eind (Openbare Basisschool De Springplank, Beukenstraat 83, 8021 XA Zwolle) is voor fietsen en auto’s volop parkeergelegenheid.

Organisatie

Vredesplatform Zwolle organiseert deze Walk of Peace.  Zij doet dat in samenwerking met Amnesty International, OBS De Springplank, Alevitische Culturele Vereniging Zwolle, De Bolle Bieste (Wijkvereniging), Stichting Focus, Leger des Heils, Vluchtelingen Werk Nederland, Stichting Present, Saeed en Vizier Oost.

Wie doet mee? Graag vooraf opgeven via: vredesplatformzwolle@gmail.com

Gerelateerde artikelen

Back to top button