Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

Zwolle: het walhalla voor streetfishers. Hoe 100 deelnemers streden voor een plekje op het NK Streetfishing 2023

Zwolle – Vandaag, zaterdag 21 oktober, was de laatste kans voor streetfishing koppels om zich te kwalificeren voor het NK Streetfishing 2023. In Zwolle streden 50 koppels om een plekje bij de top 5, die zich direct plaatsten voor de finale op 26 november in Leeuwarden.

Streetfishing is een vorm van sportvissen waarbij je met kunstaas op roofvis vist in de stad. Je loopt van stek naar stek en probeert zoveel mogelijk en zo groot mogelijke vissen te vangen. Alle vissen worden gemeten, gefotografeerd en weer teruggezet. Via een speciale app worden de scores bijgehouden en gedeeld met de organisatie.

Zwolle is een ideale locatie voor streetfishing, omdat er veel verschillende visstekken zijn die makkelijk te bereiken zijn. Je kunt vissen in de grachten, waar veel boten liggen die schuilplaatsen bieden voor de vissen. Je kunt ook vissen in de singels, waar je meer ruimte hebt om te werpen. De meest voorkomende vissoorten zijn snoek, baars, snoekbaars en roofblei.

De koppels visten onder andere met pluggen. Ze gebruikten geen levend aas, omdat dat verboden is in Nederland. Ze visten ook loodvrij, wat betekent dat ze geen loodhoudende materialen gebruikten om hun kunstaas te verzwaren. Dit is beter voor het milieu en de gezondheid van de vissen.

Aan het eind van de middag is het tijd om de balans op te maken. De winnaars mogen zich opmaken voor het NK Streetfishing 2023 o9 26 november in Leeuwarden, waar ze het zullen opnemen tegen de beste streetfishing koppels van Nederland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button