AssendorpKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVerkeer

Zorgen over parkeerplaatsen Molenweg Assendorp

Zwolle – Wethouder Monique Schuttenbeld heeft handtekeningen in ontvangst genomen van bezorgde inwoners van Assendorp over de voorgenomen verwijdering van vijf parkeerplaatsen op de hoek Molenweg/Sallandstraat. Dat blijkt uit de beantwoording van vragen van Swollwacht door wethouder Arjan Spaans.

50 Tinten groen Assendorp is bezig om met bewoners een Buurtenergieplan+ te maken voor 180 woningen rond de Sallandweide. Dit is een plan voor het aardgasvrij maken van de woningen en tegelijkertijd de leefomgeving te vergroenen en de wateroverlast, hittestress en parkeerdruk te verminderen. Het initiatief hiervoor ligt bij 50 tinten groen Assendorp. Het buurtenergieplan+ zal in de zomer worden opgeleverd en worden voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders van Zwolle.

Subsidie

De gemeente Zwolle heeft subsidie verleend voor het opstellen van het buurtenergieplan+. Plannen die hierin worden opgenomen, worden beoordeeld op grond van de doelen uit de Omgevingsvisie, beleid en regelgeving. En op grond van draagvlak. Het college vindt niet dat het schrappen van de parkeerplaatsen moet worden teruggedraaid.

Kortgeleden heeft het College de “Parkeerstrategie 2040” laten opstellen die unaniem door de Zwolse raad is vastgesteld. Het belangrijkste doel daarvan is om het ruimtebeslag van de (geparkeerde) auto in de stad te verminderen. Dit om de leefbaarheid van de stad te vergroten en de verstedelijking van de stad mogelijk te maken.

Stimulansen

De gemeente wil dit bereiken door enerzijds het stimuleren van deelmobiliteit, waardoor zij het autobezit verlaagd en anderzijds het inrichten van mobihubs. Daardoor raakt het ruimtebeslag van geparkeerde auto’s in de openbare ruimte verminderd. De pilot met de gebiedsaanpak Assendorp was bedoeld om deze beide maatregelen (deelmobiliteit en mobihubs) toe te passen en op basis van de opgedane ervaringen om te zetten naar parkeerbeleid. Tot het in werking treden van het nieuwe parkeerbeleid in de vorm van het actieplan parkeren, dat naar verwachting eind 2024 gereed is, wil het college doorgaan in de lijn van de aanpak in Assendorp. De evaluatie zal men gebruiken om tot mogelijke (tijdelijke) aanpassingen te komen. Ze dient als input voor het nieuwe parkeerbeleid.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button