112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle zet camera’s in tegen drugs, drank en verward gedrag op Katwolderplein

Zwolle – Om de ernstige overlast op het Katwolderplein in Zwolle aan te pakken, heeft burgemeester Peter Snijders tijdelijk cameratoezicht ingesteld op deze locatie. Het cameratoezicht geldt vanaf 20 oktober tot 1 januari 2024 en moet de openbare orde herstellen en de overlast terugdringen.

‘Op het plein zijn personen aanwezig die vanuit diverse groepen samenkomen en verstoring van de openbare orde veroorzaken. De verstoring bestaat o.a. uit drugs- en drankgebruik, dealen, schreeuwen/gillen (verward gedrag) en het zeer vervelend benaderen van personen op het plein, bijvoorbeeld door het naroepen en sissen. De personen doen hun behoefte in de hoeken van het plein en de omliggende steegjes. Ondernemers, bezoekers en bewoners ervaren veel irritatie, bovenstaande ordeverstoringen roepen gevoelens van onveiligheid op en het is merkbaar dat de irritatiegrens is bereikt.’, meldt burgemeester Peter Snijders over de situatie.

Voorbijgangers worden nageroepen en er wordt gesist. De overlastgevers poepen in de hoeken van het plein en de omliggende steegjes.

Politierondes

Het Katwolderplein zit al een tijd in de vaste dienstrondes van de politie en de handhaving en ook wordt er op specifieke meldingen afgegaan. Bovendien wordt het plein vaker schoongemaakt en bieden hulpverleners zog en begeleiding aan hun doelgroepen. Maar omdat, ondanks de maatregelen, de overlast doorgaat is uiteindelijk besloten om tijdelijk camera’s te plaatsen. Ook geldt er een samenscholingsverbod en wordt de groepsaanpak van overlastgevers geïntensiveerd.

Bewoners en ondernemers zijn op de hoogte gesteld van de aanpak en het tijdelijke cameratoezicht.

Er is een samenscholingsverbod ingesteld op het Katwolderplein – Foto © RTV Focus Zwolle
Cameratoezicht op het Katwolderplein

Gerelateerde artikelen

Back to top button