VoorpaginaWeer

Zomers warm. Einde van de middag en avond (onweers)buien

Weerbericht door Leon Eikenaar

Weerbericht voor 29 en 30 mei 2018
Zwolle – Het wordt vandaag een zomerse dag met een middagtemperatuur die oploopt richting de 28 tot 29 graden. De zon is eerst geregeld te zien, maar in de loop van de middag ontstaan er ook stapelwolken. Aan het einde van de middag bestaat er een kans op regen en of onweersbuien. De noordoostelijke wind is zwak tot hooguit matig.

Vanavond bestaat er eerst een kans op enkele regen en onweersbuien. Indien deze buien vallen, is wateroverlast daarbij mogelijk. In de loop van de 2e deel van de avond verlaten deze buien onze regio en wordt het droog. In de nacht zijn er brede opklaringen en koelt het niet verder af dan 20 graden. Een zwoele nacht dus! De wind draait meer naar het oosten toe en is zwak.

Morgen wordt het opnieuw zomers warm met een middagtemperatuur die oploopt naar 28 tot 29 graden. De zon is eerst geregeld te zien, maar in de loop van de middag ontstaan er opnieuw stapelwolken die kunnen uitgroeien tot regen en onweersbuien. Houdt de neerslagradar goed in de gaten. De wind is zwak tot hooguit matig en komt uit het zuiden.

Ik wens u namens RTV Focus Zwolle een fijne dag toe!

Leon Eikenaar

Weerman RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button