SportVoetbal

Noordberger en Kersbergen naar Berkum

Zwolle – Met ingang van het nieuwe seizoen 2018-2019 zullen spits Felix Noordberger en middenvelder Silvan Kersbergen deel uitmaken van de eerste selectie van hoofdklasser VV Berkum. Beide spelers komen nu nog uit voor derdeklasser VV Hattem, waar ze hun hele ‘voetballoopbaan’ voor hebben gespeeld.

De 22-jarige Felix Noordberger is de topscorer van de Hattemse ploeg, waar hij dit seizoen al voor 17 competitiegoals zorgde en in de beker ook nog eens 10 keer scoorde. In totaal kwam de rechtsbenige en balvaste centrumspits vier seizoenen uit voor de hoofdmacht van Hattem en in die periode zorgde hij voor een totaal van 59 doelpunten. Felix heeft de MBO-studie Sport en Bewegen gevolgd en oriënteert zich nu op een vervolgstudie in Zwolle.

Silvan Kersbergen (23) is een linksbenige, technisch vaardige verdediger en middenvelder, die op meerdere posities uit de voeten kan en ook regelmatig tot scoren komt. Hij speelt nu voor het vijfde seizoen in het eerste elftal van Hattem. Silvan, die inmiddels in Zwolle woont, zit in de afrondende fase van de HBO-opleiding Commerciële Economie en overweegt volgend studiejaar een verdere universitaire studie Marketing te volgen.

Felix en Silvan zeggen allebei dat hun keus voor de 1e selectie van VV Berkum op sportieve gronden is genomen en ze zien hun overgang als een uitdaging voor verdere groei naar een hoger niveau. Berkum is blij met de komst van beide talentvolle en ambitieuze spelers en wenst ze vanzelfsprekend veel succes.

Eerder werd al bekend dat middenvelder Niek Telgen, spits Yannick Kaluzi en verdediger Patrick van der Veen volgend seizoen voor Berkum spelen. Telgen voetbalt nu voor eersteklasser ASV Dronten, Kaluzi komt over van derdedivisionist Harkemase Boys en Van der Veen speelt nu nog voor zondaghoofdklasser Sneek Wit Zwart. Ook verdediger Rico Wolven, eerder actief voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33, speelt de komende jaargang voor Berkum en verdediger Jasper van der Stouw komt over van WHC. Verder verruilt vleugelspits Andrej Piljic eersteklasser DOS ’37 voor Berkum.

Berkum is nog steeds in de race om een stap omhoog te zetten naar de Derde Divisie. Zaterdag pakten de Zwollenaren de tweede plaats in de eindrangschikking van de Hoofdklasse B en dat leverde een ticket voor de nacompetitie om promotie op.

Gerelateerde artikelen

Back to top button