Nieuws uit ZwolleSportVoetbalVoorpagina

VV Berkum oefent tegen PEC Zwolle

Zwolle – VV Berkum speelt op vrijdagavond 7 juli op het eigen Sportpark De Vegtlust een oefenwedstrijd tegen de kersverse eredivisionist PEC Zwolle. In dat duel neemt Berkum tevens officieel afscheid van ‘clubicoon’ Chris van der Meulen, die na liefst 22 (!) seizoenen in het eerste elftal stopt met voetballen op dit niveau. Na de wedstrijd is er feest in de sponsorruimte én het clubhuis van Berkum.

Deze oefenwedstrijd is de enige die PEC Zwolle in de aanloop naar het nieuwe seizoen tegen een amateurclub speelt en is dus een uitgelezen kans voor de fans om de nieuwe selectie van de Zwolse profs aan het werk te zien. Het betreft een ‘verlate editie’ van de jubileumwedstrijd van Berkum tegen PEC Zwolle, die oorspronkelijk was gepland in 2021 toen Berkum 60 jaar bestond. Door de coronaperikelen ging het duel toen niet door, maar nu wordt er alsnog gespeeld.

Beide clubs kwamen elkaar eerder tegen in 2018. PEC Zwolle, getraind door John van ’t Schip, won toen op De Vegtlust met 1-3 nadat Berkum de openingstreffer had gemaakt. Zeven jaar eerder won ‘voorganger’ FC Zwolle, toen nog met Arne Slot als speler in de gelederen, in het jubileumtoernooi van Berkum in een halve wedstrijd met 1-2 van de Zwolse amateurs.

De oefenwedstrijd tussen VV Berkum en PEC Zwolle op Sportpark De Vegtlust aan de Boerendanserdijk in Zwolle begint op vrijdag 7 juli om 19.30 uur. Berkum-leden hebben, op vertoon van hun lidmaatschapspas, gratis toegang. Anderen betalen €10 entree en voor niet-leden tot en met 11 jaar geldt een toegangsprijs van €5.

Gerelateerde artikelen

Back to top button