Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Warm Thuis Zwolle verlengt subsidie voor energiebesparing

Zwolle- De gemeente Zwolle heeft besloten om de subsidieverordening Warm Thuis te verlengen tot en met 31 december 2024. Deze subsidie is bedoeld voor huishoudens met een laag inkomen die hun woning willen isoleren en energiezuiniger willen maken.

Warm Thuis Zwolle is een samenwerking tussen Stichting Voor Elkaar Zwolle, Blauwvinger energie, de Zwolse buurtinitiatieven en de gemeente. Sinds oktober 2022 hebben meer dan 250 huishoudens gebruik gemaakt van deze regeling, die gratis energieadvies en energiebesparende maatregelen aanbiedt. Het doel is om voor eind 2024 nog 2.250 huishoudens te helpen.

De subsidieverordening Warm Thuis was oorspronkelijk geldig tot 1 juli 2023, maar het Rijk heeft de bestedingstermijn van de specifieke uitkering voor energiearmoede verlengd tot 31 december 2024. Daarom heeft de gemeente Zwolle ook de subsidieverordening aangepast, zodat huishoudens met een koopwoning die aan de inkomenscriteria voldoen, kunnen blijven profiteren van gratis isolerende maatregelen. De gemeente verstrekt deze subsidie in natura, wat betekent dat de gemeente de maatregelen laat uitvoeren door een erkend bedrijf.

Gerelateerde artikelen

Back to top button