112 nieuwsNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpaginaZwolle-Zuid

Vijf tips over explosies na uitzending Opsporing Verzocht

Zwolle – De uitzending van het TV-programma Opsporing Verzocht  dinsdagavond leverde vijf tips op over de Zwolse zaak ‘Handgranaat ontploft in woonwijk’. Presentator Anniko van Santen meldde aan het eind van de uitzending dat mogelijk één heel belangrijke getuige zich heeft gemeld.

Bewoners aan de Hanselaarmate schrokken dinsdagochtend 26 februari wakker van twee exploderende handgranaten. De granaatkogeltjes zijn meters verderop nog ingeslagen in auto’s en woonhuizen. Gelukkig is er niemand gewond geraakt.

Eén van de bewoners is werkzaam bij een café wat eerder het doelwit was van een aanslag. De politie onderzoekt momenteel of er een link is tussen beide incidenten.

’s Ochtends rond half vijf hoorden omwonenden harde knallen. In eerste instantie werd gedacht aan heel zwaar vuurwerk, maar al snel bleek het een stuk ernstiger.

De politie wil met spoed mensen spreken die iets gezien of gehoord hebben van het incident op dinsdag. Heeft u iets verdachts in de omgeving gezien? Of mogelijk al enkele dagen eerder? Neem contact op met de politie!

Ook mensen die meer weten over de mogelijke achtergrond of de link naar de aanslag bij het café, wil de politie graag spreken.

Woont u in de omgeving van de Hanselaarmate en beschikt u over camerabeelden van deze nacht? Stel uw beelden ter beschikking en help het onderzoek verder!

U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via een persoonlijk bericht op Facebook of Twitter. U kunt ook anoniem een melding doen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Foto’s © Peter Denekamp

Gerelateerde artikelen

Back to top button