Nieuws uit ZwolleSportVideo NieuwsVoorpagina

[VIDEO] Voorbeschouwing halve finale KNVB Beker

Na de gewonnen competitiewedstrijd tegen Willem II van afgelopen weekend speelt PEC Zwolle vanavond in de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Twente. Het duel start om 20.00 uur en vindt plaats in de Grolsch Veste in Enschede. PEC Zwolle en FC Twente hebben dit seizoen al twee keer tegen elkaar gespeeld. In het IJsseldelta stadion wonnen de Tukkers met 1-2 en het thuisduel werd met 2-0 gewonnen door het elftal uit Enschede.

Het is voor PEC Zwolle wederom een uniek bekerseizoen. De Blauwvingers staan namelijk voor de derde keer op rij in de halve finale. Twee seizoenen terug werd er in eigen huis verloren van PSV (0-3), terwijl een jaar later N.E.C. wel werd verslagen (2-1). Wanneer het team van trainer/coach Ron Jans vanavond weet te winnen in Enschede plaatst het zich dus voor het tweede jaar op rij voor de finale van de nationale beker. Tijdens de vorige jaargang wonnen de Zwollenaren de KNVB Beker met maar liefst 5-1 van landskampioen Ajax. Het was voor het eerst in de historie van de club dat deze prestigieuze prijs gewonnen werd.

De laatste ontmoeting tussen PEC Zwolle en FC Twente in de KNVB Beker dateert van het seizoen 2010/2011. In de derde ronde van het bekertoernooi kwamen de Enschedeërs op bezoek in de hoofdstad van Overijssel. De spannende wedstrijd bleef na 120 minuten steken op 1-1, waardoor er een strafschoppenserie aan te pas kwam. Die viel in het voordeel van FC Twente uit. PEC Zwolle-middenvelder Frank Olijve miste een strafschop, waardoor de Tukkers doorstootte in de beker. Uiteindelijk won de ploeg uit Enschede dat seizoen het toernooi.

Bij FC Twente vinden we een aantal spelers terug die eerder zijn uitgekomen voor PEC Zwolle. Zo speelden Kamohelo Mokotjo, Youness Mokhtar en Darryl Lachman alledrie voor de Blauwvingers. Bij PEC Zwolle staat met Wout Brama een voormalig speler van FC Twente onder contract. Het is een pikant duel voor de middenvelder, aangezien hij de beker eerder al met de Enschedese club wist te veroveren. Het duel staat dinsdag onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt geassisteerd door de heren Diks, Steegstra, Langkamp, Blom en Kamphuis. Het uitvak in Enschede is met 1.000 supporters volledig uitverkocht. Heb jij geen kaart kunnen bemachtigen? Volg de wedstrijd dan rechtstreeks via Twitter of FOX Sports. Ook zendt het Supporterscafe dit belangrijke duel live uit. Het cafe gevestigd aan het Stadionplein opent al om 15.30 uur de poorten.

 

Bron: PEC Zwolle – PEC Zwolle TV

Gerelateerde artikelen

Back to top button