BouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Video – Immense operatie brugdeel over Zwols spoor

Zwolle – Met het bevestigen van de Zwolse vlag aan de hoogwerker op acht meter hoogte, markeerden gedeputeerde Bert Boerman, wethouder Ed Anker en Allart Maijers (projectmanager bij ProRail) afgelopen maandag 14 mei de hoogte van de nieuwe busbrug van Zwolle. Op deze hoogte wordt de nieuwe busverbinding in het komende Pinksterweekend over het spoor gereden. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden op zaterdag 19 en zondag 20 mei van dichtbij volgen vanaf een tribune, bereikbaar via de ingang naast City Post (Westerlaan 51).

“Vandaag zetten we een nieuwe stap in het realiseren van onze ambities: de nieuwe iconische busbrug krijgt langzaam vorm. De brug is een prachtig ontwerp en een aanwinst voor de bereikbaarheid van Zwolle en de regio”, aldus gedeputeerde Boerman van de provincie Overijssel. Wethouder Anker vult aan: “Voor dit weekend staat al heel lang een groot kruis in mijn agenda. De bouw van de brug is een technisch hoogstandje en dat geldt ook zeker voor de werkzaamheden die dit Pinksterweekend plaatsvinden. Het inrijden van het stalen deel van de busbrug is een unieke gebeurtenis voor de stad. Daar moet je als Zwollenaar gewoon bij zijn!”. Allart Maijers heeft er alle vertrouwen in dat de werkzaamheden in het Pinksterweekend goed verlopen: “Het inrijden van de busbrug is minutieus voorbereid, alle facetten zijn doordacht en doorgerekend”.

Timelapse

Van de bouwwerkzaamheden aan de busbrug op de bouwplaats van januari 2018 tot medio mei 2018 is een timelapse gemaakt.

Tribune en infocentrum

Belangstellenden kunnen de werkzaamheden op zaterdag 19 en zondag 20 mei volgen vanaf een tribune, bereikbaar via de ingang naast City Post. Het inrijden start zaterdagochtend 19 mei omstreeks 02.15 uur. Tijdens die nachtelijke uren legt de brug waarschijnlijk de grootste afstand af. Op zaterdag van 9.00 – 16.00 uur kunnen geïnteresseerden ook terecht in een pop-up informatiecentrum op de begane grond van City Post met onder andere een maquette van het gebied, een schaalmodel van de busbrug, animaties en gesprekken met de projectleiding. Het daar getoonde schaalmodel van de busbrug is gebruikt in de voorbereiding van de complexe operatie. Gedurende het hele weekend is er bij City Post geen parkeermogelijkheid voor auto’s. Bezoekers komen het beste te voet of met de fiets.

Gerelateerde artikelen

Back to top button