AssendorpBouwNieuws uit ZwolleVoorpagina

Tekenwedstrijd ‘Hoe ziet stationsgebied er uit in 2069’

Zwolle – De gemeente Zwolle organiseert zaterdag tijdens burendag een bijzondere tekenwedstrijd. Ze willen weten hoe kinderen denken dat de omgeving van het station er over vijftig jaar uitziet. De tekeningen worden verzameld in een tijdcapsule die op slot gaat. Over vijftig jaar, op Burendag 2069, wordt deze weer geopend.

De gemeente ontvangt de buren en kinderen zaterdag in Buitensporig. Iedereen is er welkom tussen tien en twee uur. Burendag in de stationszone wordt samen met aannemer Boskalis en Buitensporig georganiseerd. Buitensporig is te vinden in de oude Bruna-winkel in het stationsgebouw.

Tijdens Burendag kunnen kinderen hun tekening over het stationsgebied van de toekomst inleveren. De tekening moet op A4-formaat worden gemaakt. De winnaar wordt een week later bekend gemaakt. De mooiste tekening wordt op een groot formaat afgedrukt. Deze afdruk krijgt een mooie plek in de stad. De beste tekening krijgt een bijzondere prijs. Ook worden de inzendingen tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal.

Buurtbewoners kunnen zaterdag in gesprek gaan met de mensen van Boskalis Nederland en de gemeente over de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Verhalenverteller Stan Fritschy komt korte verhalen vertellen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button