Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Ronald A. Westerhuis ontwerpt decor voor muziektheatervoorstelling

NO MAN’S LAND van Koorbazen in Zwolle

Zwolle – Ronald A. Westerhuis is beeldhouwer en maakt landschapskunst met objecten van roestvrijstaal. Het Nederlandse publiek kent Ronald A. Westerhuis vooral als de maker van het Nationaal Monument MH17. Maar zijn werk gaat de hele wereld over. In NO MAN’S LAND neemt hij het publiek graag mee in zijn grenzeloze universum.

De muziektheatervoorstelling van KOORBAZEN; het 55-koppige a capella mannenkoor uit Zwolle, is maar liefst 7 keer te zien van 7 t/m 16 april 2023.

Size does matter

Size does matter, Positive energy, Selfreflection, termen en thema’s in het werk van Westerhuis. Interactie van sculpturen en objecten met de kijker zoals de vele werken gemaakt voor Lowlands en Burning Man. Op het kruispunt van mijn carrière, verhuizend vanaf de Willemsvaart, RAWSpace naar Harculo, Cool Water een laatste ultieme samenwerking tussen makers, spelers en het publiek.

Koorbazen

Koorbazen; een eindeloos experiment in muziek, theater en performing arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen. De in het zwartgeklede mannen, variërend van 18 tot 80 jaar, vallen op bij publiek en programmeurs. Zo stond Koorbazen o.a. in AFAS Live, op het podium bij tvprogramma Khalid & Sophie (NPO 1) en diverse festivals waaronder Zwarte Cross waar ze ook dit jaar weer te zien zijn. Daarnaast produceren zij eigen muziektheatervoorstellingen.

Westerhuis & Koorbazen

Voor NO MAN’S LAND werkt Westerhuis samen met regisseur Boudewijn Koops en scenograaf Erik Franssen die een vast onderdeel vormen van het artistieke team van KOORBAZEN.
Westerhuis creëert een canvas en podium voor 55 mannen, 55 verhalen “waarin ook al onze eigen verhalen, herkenning over liefde, verdriet en verwondering samenkomen. Er is nooit een einde maar steeds een nieuw begin”- aldus Westerhuis.

Van rauw naar gepolijst

“Mijn werk combineren met KOORBAZEN levert een spannend en nieuw experiment op in muziek, theater en performing-arts waarin 55 mannenlevens, 55 stemmen en 55 verhalen samenkomen, dat spreekt mij aan. In NO MAN’S LAND combineren we muziek, teksten, performances en beelden” vertelt Westerhuis. “Zo vertellen we
samen het universele verhaal van de alledaagse mens (jij en ik). In tijden van groeiend individualisme en polarisatie, is het goed om te laten zien wat de kracht van een community als KOORBAZEN is” vult Koops hem aan.

Speeldata

No Man’s Land gaat op vrijdag 7 april (Goede Vrijdag) in première, en is t/m zondag 16 april te zien in Zwolle. Kaarten zijn te koop via www.koorbazen.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button