KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Participatieraad Zwolle zoekt reserveleden

Zwolle – De Participatieraad Zwolle adviseert het college van burgemeester en wethouders over thema’s die belangrijk zijn voor Zwollenaren: zorg, jeugdhulp, werk, wonen, welzijn, participatie, leefbaarheid en inkomen. De Participatieraad is er voor en door Zwollenaren. Samen kijken ze wat keuzes van de gemeente betekenen voor het dagelijks leven van inwoners.

Ze zijn op zoek naar reserveleden

Reserveleden draaien mee als volwaardig lid van de Participatieraad Zwolle. Het is een manier om te kijken of dit vrijwilligerswerk bij iemand past. Op het moment dat een lid de Participatieraad verlaat, vult een reservelid de vrijgekomen plaats op. We werken met meerdere reserveleden dus er is voldoende tijd voor iedereen om zich in te werken.

Wie zoeken zij?

Wie zich herkent in één van onderstaande punten én zijn of haar kennis of ervaring wil inzetten om beleid en uitvoering te verbeteren in Zwolle? Dan zoeken we die persoon!

Ouders en jongvolwassenen met ervaring in de jeugdzorg;
Mantelzorgers;
Inwoners met een (psychische) beperking of kwetsbaarheid;
Inwoners die te maken hebben met armoede;
Inwoners die werkzoekend zijn of te maken hebben met een uitkeringssituatie;
Inwoners van niet westerse afkomst.
Inwoners met bestuurlijke kennis.

Degene op wie de keuze valt, gaat deel uitmaken van een groep betrokken mensen die zich met elkaar, in een goede sfeer, inzet voor inwoners van Zwolle. Als reservelid ontvangt men geen vergoeding. Wel biedt de Participatieraad de gelegenheid scholing te volgen en congressen en bijeenkomsten te bezoeken. Zodra men lid wordt van de Participatieraad, ontvangt men een vrijwilligersvergoeding van 150 euro per maand. De tijdsinvestering varieert van zo’n 1 tot 10 uur per week. Afhankelijk van de eigen mogelijkheden en inzet.

Vragen en reageren

Wie meer wil weten over de vacature kan contact opnemen met de secretaris van de Participatieraad: Anne-Wil Lensen via info@participatieraadzwolle.nl. Veel informatie is te vinden op de website www.participatieraadzwolle.nl. Wie belangstelling heeft om deel uit te maken van de Participatieraad kan tot uiterlijk 24 mei 2021 zijn of haar sollicitatiebrief en curriculum vitae sturen naar info@participatieraadzwolle.nl, ter attentie van mevrouw A. Wertheim, voorzitter van de Participatieraad. In iemands sollicitatiebrief leest de raad graag waarom deze persoon deel wil uitmaken van de Participatieraad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button