Nieuws uit ZwolleSport

Nieuwe mountainbike vereniging Zwolle en omgeving

Zwolle – Mountainbiken in Nederland is de afgelopen jaren enorm gegroeid in populariteit; toch opvallend voor een land zonder echte bergen. Echter is het ook zonder die bergen hier bijzonder goed toeven op de mountainbike door een verscheidenheid aan routes met uiteenlopende moeilijkheidsgraden: er is voor ieder wat wils. Ook in Zwolle en omgeving zijn er meerdere opties om actief met de mountainbike op pad te gaan; of je nu een fikse toertocht wilt maken of voor uitdagend technisch parcours kiest, de mogelijkheden zijn hier in de buurt te vinden. Echter, een vereniging specifiek voor mountainbikers waar je niet alleen gelijkgestemden kunt vinden, maar ook bijvoorbeeld trainingen en clinics kunt volgen, waar interessante uitstapjes en reizen worden georganiseerd, en die zich inzet voor het onderhoud en de verbetering van de trails in de omgeving, die was er nog niet. Hoog tijd dus om daar verandering in te brengen, zo dachten bike-fanaten Berno van der Wal en Bart Bakker.

Het plan voor de oprichting van een mountainbike vereniging voor Zwolle en omgeving ontstond toen van der Wal en Bakker bij elkaar kwamen voor overleg over het onderhoud van de route in het Westerveldse Bos in Zwolle. Bakker heeft enkele jaren geleden vrijwillig de organisatie en uitvoering van het onderhoud van de route in het Westerveldse bos op zich genomen.

Tijdens deze ontmoeting tussen de twee werd de wens uitgesproken voor een vereniging specifiek gericht op mountainbikers en hun wensen en behoeften. Deze wens werd een concreet plan en twee weken later al – op afgelopen 7 oktober – vond een eerste online informatieavond plaats met 30 geïnteresseerden uit het eigen netwerk. De avond was een succes en kreeg vele enthousiaste reacties. En al snel volgden ook de eerste aanmeldingen van vrijwilligers waardoor de vereniging nog concreter in beeld kwam.

Zo’n nieuwe vereniging heeft natuurlijk ook een naam nodig: tijdens de informatieavond werd een enquête uitgestuurd met verschillende voorstellen en de mogelijkheid tot het doen van suggesties. De kersverse vrijwilligers zijn daarna samen tot een besluit gekomen.

Mountainbike vereniging Veni Vidi Fietsi waarbij betrokkenheid en (gezamenlijk) fietsplezier van de leden voorop staat – gaat zich richten op mountainbikers van elke leeftijd en elk niveau in de regio. Zo wil ze onder andere Start-2-Bike en gevorderden clinics aanbieden, evenals fietsgroepen op verschillende niveaus, een jaarlijkse buitenlandse trip, gezamenlijke trainingen, onderhoud van de verschillende routes (en de mogelijkheid om daar actief aan bij te dragen), en een hoop gezelligheid. Uit de informatieavond en rondvraag bleek ook dat er veel behoefte is aan een eigen trainingslocatie in Zwolle (met technische obstakels en verlichting voor in de winteravonden), dus dat is één van de eerste dingen waar de vereniging zich op zal gaan richten. Door de organisatie van verschillende evenementen en samenwerkingen zet Veni Vidi Fietsi bovendien in op de toegankelijkheid van de sport voor nieuwkomers en op een harmonieus samenzijn met andere natuurgenieters.

Op 19 november aanstaande om 20:00 uur is er een tweede online informatieavond voor geïnteresseerden: je kunt je hiervoor aanmelden via www.venividifietsi.nl. Tijdens deze informatieavond zullen Bakker en Van der Wal meer vertellen over hun plannen en ideeën en over de verdere planning. De officiële notariële oprichting van Veni Vidi Fietsi zal begin 2021 plaats vinden.

Voor meer informatie en het aanmelden voor de informatieavond kijk je op www.venividifietsi.nl of op onze facebookpagina

Gerelateerde artikelen

Back to top button